Δήμος Δυτικής Λέσβου: Και εμείς ανησυχούμε για την πορεία υλοποίησης του έργου του δρόμου «Άγιος Στέφανος-Παλιός»


Απάντηση σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ο προβληματισμός της δημοτικής αρχής για την πορεία υλοποίησης του έργου του δρόμου «Άγιος Στέφανος-Παλιός», είναι κοινός τόσο με αυτόν που εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Λέσβου με ανακοίνωσή της στον Τύπο, όσο και με εκείνον της τοπικής κοινότητας Μανταμάδου.

Σε περίπτωση όμως που διαφεύγει από την αντίληψη των συντακτών της ανακοίνωσης της, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο  προγραμματίστηκε από τον τέως δήμο Λέσβου και υλοποιείται από το διάδοχο δήμο της Μυτιλήνης και όχι από τον δήμο Δυτικής Λέσβου.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η δημοτική αρχή πρότεινε την ανάληψη του έργου αλλά έλαβε αρμοδίως την διαβεβαίωση ότι προχωρά η διόρθωση της μελέτης καθώς και η επαναδημοπράτηση. Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ανέλυσε διεξοδικά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το έργο στην τοπική κοινότητα Μανταμάδου, σε προγραμματισμένη τους συνάντηση και για το επίμαχο θέμα.

Κατά συνέπεια οι χαρακτηρισμοί της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περί «ανικανότητας του Δήμου» είναι αν όχι άστοχοι, σίγουρα όμως άδικοι


Η ανακοίνωση της λαϊκής Συσπείρωσης:

«Το έργο της ασφαλτόστρωσης Αγίου Στεφάνου-Παλιού με την χρόνια κοροϊδία των τοπικών αρχών έχει καταντήσει ανέκδοτο, σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Για άλλη μια φορά ακούμε και διαβάζουμε για ένταξη και απένταξη σε διάφορα προγράμματα, για εργολάβους που παίρνουν και αφήνουν το έργο και η κοροϊδία  συνεχίζεται.

Καλούμε τους κατοίκους του χωριού μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για αυτούς που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου (Περιφέρεια, Δήμος, Κοινότητα) και να διεκδικήσουν μέσα από τον αγώνα τους την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Μόνο μέσα από τον αγώνα και την πάλη του ίδιου του λαού μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις για να ζήσουμε καλύτερα στον τόπο μας»