Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Λέσβου για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλος»


Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) καλεί σήμερα 15 Οκτωβρίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερείαρχης Λέσβου Παναγος Κουφελος, με αφορμή την επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλος στο νησί.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Συγκαλούμε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου η οποία θα πραγματοποιηθεί την 15η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Κουντουριώτη 1) μέσω τηλεδιάσκεψης στο σύνδεσμο (https://www.epresence.gov.gr). Για τη σύνδεσή σας απαιτείται να μας αποστείλετε τα προσωπικά σας mail με τα οποία συνδέεστε στην ως άνω πλατφόρμα κα να γνωρίζετε του κωδικούς taxisnet οι οποίοι θα σας ζητηθούν κατά τη φάσης σύνδεσης  ώστε εκ των υστέρων να λάβετε σχετικό σύνδεσμο.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1)Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητα του μηχανισμού» για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα) που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

2) Σχεδιασμός και οργάνωση των προπαρασκευαστικών μέτρων και δράσεων χειμερινής περιόδου για την αντιμετώπιση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού περιόδου 2021 – 2022. 

 

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή για την συμμετοχή όλων σας, στην τηλεδιάσκεψη. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε Επίπεδο Διοίκησης και για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι Διοικητές, Διευθυντές των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών να αποστείλουν άμεσα στο e-mail: civilprotpvaigaiou@gmail.com, την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο τους, για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για την σύνδεση σας στην σύσκεψη.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π παρακαλούνται να είναι ενήμεροι του αντίστοιχου Σχεδίου ευθύνης, των Υπηρεσιών τους, των υλικών – μέσων που διαθέτουν και να έχουν συμπληρώσει το συνημμένο έντυπο «Προτάσεις – Εισηγήσεις».  Α