Πανελλήνια συγκίνηση για το τελευταίο σπαρακτικό "αντίο" στη Φώφη Γεννηματά (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ημέρα εθνικού πένθους, ημέρα που η χώρα μας αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα λίγα λεπτά με τις 12 το μεσημέρι, σοκάροντας το Πανελλήνιο μετά την καλπάζουσα επιδείνωση της νόσου της.

Η Μητρόπολη Αθηνών παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας γεμάτη κόσμο. Μέσα και έξω. Και όταν η σορός βγήκε από την εκκλησία τα χειροκροτήματα δεν σταματούσαν. Όλοι φώναζαν «Αθάνατη».

Τραγικές φιγούρες η οικογένειά της. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, και τα τρία της παιδιά Αιμιλία, Γιώργος και  Κατερίνα αλλά και η πολυαγαπημένη της αδερφή. 

 

-Η εξόδιος ακολουθία

Το «ύστατο χαίρε» απευθύναν στη Φώφη Γεννηματά οικογένεια, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και απλοί πολίτες.

Η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στις 14:00 τελεστηκε η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, και σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Στην εκκλησία βρέθηκαν επίσης, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Η σορός της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης λίγο μετά τις 8:00. Το φέρετρό της ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: Την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου έσπευσαν στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο».

Επικήδειο εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, o γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην υπάρχουν στεφάνια, αλλά τα όποια χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του κόσμου και στο Χαμόγελο του παιδιού.

 

-Η ταφή

Ως ενεργεία υπουργός κηδεύτηκε η Φώφη Γεννηματά και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό Άγημα από τα τρία σώματα απέδωσε τιμές, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνιζε το πένθιμο εμβατήριο. Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες πυροβόλησαν τρεις φορές αποδίδοντας τιμές. Οι σημαίες που βρισκόταν πάνω στο φέρετρο διπλώθηκαν και δόθηκαν στον σύζυγο και τα παιδιά της, όπως και τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο Α Νεκροταφείο άγημα υποδέχθηκε την Φώφη Γεννηματά και απέδωσε τιμές εν ενεργεία υπουργού. Το Α Νεκροταφείο στην κυριολεξία βούλιαξε από κόσμο. Στις 16.34 παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος με τον ενταφιασμό της σορού της και το άγημα να αποδίδει τιμές.

Τα παιδιά και ο σύζυγός της άφησαν ένα λουλούδι και την αποχαιρέτησαν για πάντα.

«Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος που είχε πλημμυρίσει την περιοχή.

Με ένα λουλούδι που έριξαν πάνω στο φέρετρο, τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά, με δυσκολία αποχώρησαν δίπλα από τον τάφο.

Ακολούθησαν, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πλήθος πολιτικών, οι οποίοι άφησαν με τη σειρά τους ένα λουλούδι.