Στη Λέσβο η Γιάννα Αγγελοπούλου - Πρόταση για δημιουργία Ψηφιακού Ιστορικού Μουσείου του Βορείου Αιγαίου


Συνάντηση με φορείς του νησιού για προγραμματισμό εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το 1821

Τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου προσκεκλημένη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν έργα και εκδηλώσεις στην περιφέρεια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και κυρίως η πρόταση της Περιφέρειας για τη δημιουργία Ψηφιακού Ιστορικού Μουσείου του Βορείου Αιγαίου από την Επανάσταση του 1821 έως το σήμερα.

Η κ. Αγγελοπούλου στην επίσκεψή της στο νησί το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνάντηση στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με τους βουλευτές, τους δημάρχους και φορείς του νησιού.

Θα επισκεφθεί το Μουσείο Θεοφίλου και το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή και νωρίς το απόγευμα της Τρίτης θα αναχωρήσει από το νησί.

Η Περιφέρεια σχεδιάζει τη δημιουργία και λειτουργία ενός εικονικού ψηφιακού μουσείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο ψηφιακών εφαρμογών περιήγησης και προβολής της ιστορίας των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας: της Λέσβου (συμπεριλαμβανομένων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου), της Χίου (συμπεριλαμβανομένων των Οινουσσών και των Ψαρών) και της Σάμου (συμπεριλαμβανομένων της Ικαρίας και των Φούρνων/Θύμαινας), με έμφαση στα ιστορικά γεγονότα κατά την επανάσταση του 1821, την οριστική απελευθέρωση το 1912, τα χρόνια των μεγάλων πολέμων και του μεσοπολέμου μέχρι και το σήμερα.

 

Το πρόγραμμα

Στις 12:30 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη στις 12.45 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς, τους βουλευτές του νησιού, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους δημάρχους κ.λπ.

Στις 2 το μεσημέρι η Γιάννα Αγγεοπούλου θα επισκεφθεί το Μουσείο Θεοφίλου και θα ξεναγηθεί στο χώρο.

Λίγο αργότερα θα μεταβεί στην Αγία Παρασκευή και θα φυτέψει συμβολικά υπεραιωνόβια ελιά στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού κοινοτικού ελαιοτριβείου.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα.