Ο αγροτικός σύλλογος Μανταμαδου και η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο κατά της νέας δομής


Σήμερα στις 18:30 το Παλλεσβιακο συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαπφούς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει στο συλλαλητήριο που καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Τετάρτη 6/10 στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς . Καλούμε  τα μέλη μας, όλους τους συναδέλφους/ισσες  μας να λάβουν μέρος και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε: Ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε στη Βάστρια ούτε και πουθενά – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά.

Δεν θα τους περάσει!

Τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά 

Απαντάμε δυναμικά , δεν θα επιτρέψουμε καμία νέα δομή φυλακή να δημιουργηθεί και θα αγωνιστούμε να κλείσει η ήδη υπάρχουσα. 

Απαιτούμε:

Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο πάνω στο νησί, ούτε κλειστό – ούτε ανοιχτό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, δίκαιες και ταχείς διαδικασίες απονομής ασύλου, κοινωνική ένταξη με κρατική μέριμνα των ανθρώπων που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και άμεση μεταφορά των υπολοίπων στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΟΑΣΛ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΧΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Διεκδικούμε χωρίς καμία αναμονή, χωρίς καμία ανοχή :

Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17:30 ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ