Λέσβος:Θετικός στον κορονοιο ο βουλευτής Γ. Μπουρνους πού χτες ήταν στην πορεία των εκπαιδευτικώνΘετικός στον κορονοιο βρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνους.

Ο ίδιος το ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης.

Το οξύμωρο είναι πως ο ίδιος αν και όπως λέει είχε συμπτώματα; βρέθηκε χτες στην πορεία των εκπαιδευτικών και μαθητών στην Μυτιλήνη ενώ έκανε και δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ φορώντας παντως μάσκα, καθώς σε ένα μοριακο και ένα Self test βγήκε αρνητικός. 

Θετική στον κορονοιο βρέθηκε και η γυναίκα του ενώ και οι δύο είναι πλήρως εμβολιασμενοι.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς, μετά από δύο αρνητικά tests (ένα μοριακό και ένα self test) τις τελευταίες μέρες, σήμερα το μεσημέρι εγώ και η σύζυγός μου βρεθήκαμε θετικοί στον COVID-19, με rapid test που κάναμε στην μονάδα του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

Από σήμερα το μεσημέρι λοιπόν μπήκαμε οικογενειακώς στην προβλεπόμενη διαδικασία κατ' οίκον καραντίνας, βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς μας και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουμε ξεκινήσει, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, τις αναγκαίες ενημερώσεις φίλων και συνεργατών με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να κάνουν τεστ και να προσέξουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Ευτυχώς, με βάση τις μέχρι τώρα τηλεφωνικές μας επαφές, όλοι είναι εμβολιασμένοι.

Τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου, είμαστε εμβολιασμένοι από τον Ιούνιο και γι αυτό το λόγο είμαστε αισιόδοξοι, ότι, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών, θα ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια με ασφάλεια και το γρηγορότερο δυνατό. 

Από την αρχή της πανδημίας και ως νέοι γονείς έχουμε υπάρξει ιδιαίτερα προσεκτικοί και σχολαστικοί στη χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Παρόλα αυτά, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε την έκθεση στον ιό. 

Αυτή τη στιγμή και περνώντας αυτή τη δοκιμασία, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν δεν είχαμε εμβολιαστεί κι αν η μικρή μας δεν είχε αποκτήσει αντισώματα μέσω του θηλασμού. Αν κάποιοι που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αμφιταλαντεύεστε ακόμη, μην διστάσετε και μην καθυστερήσετε άλλο. Μιλήστε με κάποιον ειδικό γιατρό που εσείς εμπιστεύεστε και κάντε το εμβόλιο της επιλογής σας. Δεν αξίζει να ρισκάρουμε, μέχρις ότου να προστεθούν στο οπλοστάσιό μας οι φαρμακευτικές αγωγές που ήδη βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια έρευνας. Μόνο έτσι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο της βαριάς νόσησης και των πιο βαριών επιπλοκών του COVID-19.

Η καραντίνα θα μας κρατήσει σπίτι τουλάχιστον για 10-15 ημέρες, αλλά η κοινοβουλευτική δουλειά δεν σταματά, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων, είτε μέσω γραπτών ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων.

Καλή αντάμωση και προσοχή στους εαυτούς σας και τους γύρω σας! 

Μυτιλήνη, 11 Οκτωβρίου 2021

Γιάννης Μπουρνούς