Για 4 ημέρες το «Αθηνολογιο» παρουσίασε την Λέσβο και τις ομορφιές της στους χιλιάδες ακόλουθους του (PICS, VID)


Στην Λέσβο βρέθηκε η δημοφιλής σελίδα στο Facebook «Αθηνολόγιο»

 

Γράφει η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατη

Τέσσερις μέρες γεμάτες χρώματα, φως και αρώματα της Λέσβου. Τέσσερις μέρες που μας θύμισαν πως είμαστε ευλογημένοι που ζούμε σ'αυτό το πανέμορφο και γεμάτο εκπλήξεις νησί. Τέσσερις μέρες που γέμισαν τον εσωτερικό μας κόσμο με αγάπη και υπερηφάνεια.

Και πάνω απ'όλα -τέσσερις μέρες που ανέδειξαν την πραγματική εικόνα της Λέσβου που τόσο έχει αδικηθεί...

Στο επανιδείν αγαπημένε Αθηνολόγιο -μέχρι την άνοιξη - δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε τις εξερευνήσεις σε καινούργια μέρη. Δεν υπάρχουν λόγια να σας ευχαριστήσουμε.

Επειδή ένα τέτοιο οδοιπορικό δε γίνεται παρά μόνο με τη συνεργασία και προσφορά πολλών ανθρώπων, σας ευχαριστούμε όλους έναν έναν, καθώς και όλους τους ανθρώπους που προσφέραν τη βοήθεια τους αλλά τούτη τη φορά δεν.προλάβαμε να συνεργαστούμε. Αλλά σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια!

 

Ευχαριστούμε θερμά:

Τον Προιστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, τον καθηγητή και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκο Ζούρο & τον Στρατή Ζγουρνιό, τον Πάτερ Λεωνίδα & τον.κ. Ευάγγελο Ξεφτέρη, τον Πρόεδρο Μηθύμνης Ανδριώτη Θανάση, τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τον Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσσού, το Eressian Hamam&Spa & τον Alexis Michalas , το Mont d'Olive Villas, τον Θεόφιλο Χαβουτσιώτη και AVIS, το Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, τον Στέλιο Γαλανό -ΑΚΡΗΤΟΣ ΟΙΝΟΣ από τα Χύδηρα, τον Στρατή Κοντό - Lesvos Honey από Άναξο, τον Mιχάλη Μπάκα, τη Έλσα Εγγλεζοπούλου, τη Cindy Camatsos, την κα. Ευδοκία, τον Καγιαλάρη Γαβριήλ, τον κ. Βαχαράκη Κυριάκο, τον Πολιτιστικό Συλλογο Παρακοίλων Ροδόδεντρο, τη Μαρία Κατσαρού, τη Γαβριέλα Βατή, τον Αργύρη Χατζημαλλή και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Ειρήνη Λαγούτατζη που χάρη σε εκείνη έγινε αυτό το αφιέρωμα στη Λέσβο!

 

Το Αθηνολόγιο

Το Αθηνολόγιο είναι μια πολύ δημοφιλής σελίδα στο Facebook. Δημιουργήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2019 και όμως έχει προσελκύσει πανω απο 100.000 followers. Εμπνευστές της, ο Κωστής και η κολλητή φίλη του Τίνα, δύο διπλωματούχοι ξεναγοί με γνώσεις και αγάπη για τον πολιτισμό, οι οποίοι αρχικά θέλησαν να προβάλουν άγνωστες ομορφιές της Αθήνας, ιδέα που σιγά σιγά διευρύνθηκε. Πλέον ταξιδεύουν και σε άλλα μέρη της χώρας (από την Άνδρο έως την Αρκαδία κι από την Καβάλα έως τη Δράμα), με απώτερο σκοπό να καλύψουν την ελληνική επικράτεια, αλλά και την Ελλάδα εκτός Ελλάδας («θέλουμε να πάμε στη Σικελία και στη Μικρά Ασία»). Τα ποστ έχουν χαρακτήρα και είναι ζωντανά.