Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία της Λέσβου- 13 κρούσματα εντοπίστηκαν μόνο σήμερα


Ανησυχία, φόβος και αγωνία, επικρατεί στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές της Λέσβου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε πολλά σχολεία κυρίως του Δήμου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, τρεις μαθητές στο Δημοτικό σχολείο του Κατω Τρίτους εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoναϊό, μετά από τεστ, ενώ σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν ακόμα 8 κρούσματα σε μαθητές και δυο σε καθηγητές σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μυτιλήνης.

Συνολικά 13 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα και ενώ ανησυχία και φόβο προκαλούν οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κοροναϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.

Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Για την ώρα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, η οποία όμως κινείται λίγο πολύ μέσα σε αναμενόμενα πλαίσια. Ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολικά συγκροτήματα