Στον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου αντιπροσωπεία των Αξιολογητών της UNESCO που κάνει τουρ στην Λεσβο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε την 14.9.2021 στο γραφείο του, στο κτίριο της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη, αντιπροσωπεία των Αξιολογητών της UNESCO στο πλαίσιο επαναξιολόγησης της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, τους Δρ. Kupetz Manfred  Διευθυντή του Γεωπάρκου Muskauer Faltenbogen στη Γερμανία και Δρ.Legal Stephane, Υπεύθυνο Γεωεπιστήμονα του Γεωπάρκου Luberon της Γαλλίας.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από το  Προέδρο του Μουσείου Καθηγητή Νίκου Σουλακέλλη, το Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Ν. Ζούρο, τον Υποδιευθυντή Ηλία Βαλλιάκο και την Προϊσταμένη  εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται Κωνσταντίνα Μπεντάνα.

Μετά τις συστάσεις ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκος Ζούρος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα επισκέψεων των δύο Αξιολογητών, τους οποίους ενημέρωσε για την οικονομική υποστήριξη που παρέχει η Περιφερειακή Αρχή στις δράσεις που υλοποιούνται με φορέα το Μουσείο Απολιθωμένου Δάους. Υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που εξελίσσεται με τη πρόσφατη επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλονής και τις επισκέψεις στους Υγροτόπους της Λέσβου, αλλά και όλες τις επιμορφωτικές περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία σας στη Νήσο Λέσβο και εύχομαι να χαρείτε όλες τις ομορφιές και ευκαιρίες ευχαρίστησης που προσφέρει  σε κάθε επισκέπτη , παράλληλα με τις υποχρεώσεις που ήρθατε να φέρετε εις πέρας. Ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία και υποστήριξη του έργου και των δράσεων του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για τη διατήρηση της μοναδικής γεωλογικής και περιβαλλοντικής  κληρονομιάς, την προβολή, στήριξη και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με αυτή και την  ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας για να εξελίξουμε περισσότερο τη συνεργασία και τις δράσεις μας.»

 

Από την πλευρά του ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκος Ζούρος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε πολύ των Περιφερειάρχη που  δέχθηκε την Αντιπροσωπεία Αξιολογητών της UNESCO, την υποστήριξη και τη συνεργασία που έχουμε. Τα μηνύματα που έδωσαν οι δύο Αξιολογητές είναι πολύ θετικά και  οι εντυπώσεις τους άριστες από τη φύση της Λέσβου ως Γεωπάρκο και τις δράσεις που υλοποιούνται αλλά  και το γεγονός ότι η επιτυχία αυτών των δράσεων κάνει αποδεκτή όλη την προσπάθεια ανάδειξης της Λέσβου ως Παγκόσμια Γεωλογική κληρονομιά από την τοπική κοινωνία.»