Αρνητές - Δικογραφίες για τέσσερις ιστοσελίδες και έξι λογαριασμούς στα social media (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνουν ιστοσελίδες αρνητών για διασπορά fake news και άλλα αδικήματα. Ήδη, σχηματίστηκαν δικογραφίες για δύο ιστότοπους και έξι διαδικτυακούς λογαριασμούς που καλούν σε ανυπακοή.

Μια ιστοσελίδα αρνητών της πανδημίας με δεκάδες εξώδικα ανά περίπτωση. Τρεις πλατφόρμες με παραπλανητικά βίντεο για τον κορωνοϊό και έξι λογαριασμοί αρνητών στα social media μπήκαν στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πλέον ελέγχονται από τον Εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διατάζει κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.

 

Στο στόχαστρο ιστοσελίδες αρνητών

«Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» ονομάζεται η ιστοσελίδα που αριθμεί 8.000 μέλη και η οποία αναλαμβάνει ν’ αποστείλει μαζικά εξώδικα για λογαριασμό όσων διστάζουν να εμβολιαστούν.

Οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, στις οποίες δήθεν μπορούν να προβούν οι αρνητές, ποικίλλουν: 10.000.000€ και ποινή φυλάκισης για όσους τους ζητούν να βάλουν μάσκα και 50.000 ευρώ την ημέρα για όσους τους υποχρεώνουν να υποβληθούν σε rapid test.

Μάλιστα ένας από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας είναι υποστηρικτής του καταδικασμένου Αρτέμη Σώρρα.

 

Οι πλατφόρμες με παραπλανητικά βίντεο

Rumble, Brighteon, και Ugetube είναι οι τρεις πλατφόρμες όπου αρνητές από όλον τον κόσμο αναρτούν βίντεο και θωρίες συνωμοσίας.

«Είμαστε ενάντια στα συγκεκριμένα Mrna εμβόλια, δηλαδή αυτά τα τέσσερα που είναι εδώ στην Ελλάδα σε αυτά είμαστε ενάντια» σημείωσε ο ψυχίατρος και μέλος σελίδας αρνητών Γιώργος Σύρπης.

 

Ηλεία: Αρνητές κατά εκπαιδευτικών

Αυτή τη φορά ο αρνητής πατέρας πήγε στα δικαστηρια του Πύργου χωρίς την στολή του τσολιά. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή. Ο ίδιος παρότρυνε την 10χρονη κόρη του να μη φορά μασκα στο σχολείο παρά μόνο αν της έδιναν κάποια ειδική πιστοποιημένη

Στην Ηλεία πατέρας μαθητή που φοιτά σε γυμνασιο και διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, τηλεφώνησε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απείλησε πως θα πάρει την καραμπίνα και θα πάει στο σχολείο, επειδή του είπε ότι το παιδί του είχε κορωνοϊό.

Ο αρνητής πατέρας φέρεται να υποστήριξε πως ο γιος του μια απλή γρίπη παρά το γεγονός πως το τεστ του κορωνοϊού είχε βγει θετικό.