Σε «lockdown» οι ανεμβολίαστοι από Δευτέρα – Τι θα ισχύσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα και... 13 για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και πολίτες καθώς από τη μια θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να μπορούν πάνε στην δουλεία τους και από την άλλη δεν θα μπορούν να απολαύσουν ούτε καν τον καφέ τους σε εσωτερικό χώρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ανώτατα όρια των τιμών για το μοριακό και το ραπιντ τεστ.

 

Τα πλαφόν των τεστ

Για το μοριακό τεστ:
Ανώτατη τιμή 40€

 

Για το rapid τεστ:
Ανώτατη τιμή 10€

 

Επιχειρηματίες μιλούν στο MEGA και εξηγούν πως από Δευτέρα θα έρθουν σε δύσκολη θέση τόσο με τους πελάτες όσο και με το προσωπικό. Υπάρχουν και επιχειρηματίες που θα κρατήσουν τους εσωτερικούς χώρους εστίασης κλειστούς.

Και δεν είναι μόνο οι χώροι εστίασης. Σε γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης αλλά και σε ανεμβολίαστους με την επίδειξη εργαστηριακού τεστ.

Στα γήπεδα τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται μέσω της εφαρμογής κόβιντ φρι απ.