Κ. Μουτζούρης: «Επόμενος στόχος της περιφέρειας η αποκατάσταση του δρόμου Αμπελικου – Σταυρός»


Την Κοινότητα Σταυρού  επισκέφτηκε στις 16.09.2021 το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη και την Προϊσταμένη του τμήματος  Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παλαιολόγος παρουσία του Προέδρου του Αμπελικού Γιώργου Κουρουλή, του ιερέα Στρατή Κακάμπουρα  και κατοίκων. Πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δυο κοινότητες για τα οποία ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης, το βασικό θέμα της επίσκεψης ήταν ο δρόμος Αμπελικό – Σταυρός και η αποκατάσταση του, ένα  αίτημα πολλών ετών από το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής αλλά και των όμορων χωριών.

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ο Περιφερειάρχης και η  Περιφερειακή Αρχή έχουν θέσει ως προτεραιότητα και στόχο να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμέσως μετά την δημοπράτηση του έργου Μεγαλοχώρι – Αγιάσος που υπέγραψα χτες, στόχος μας είναι εντός του 2022, να δημοπρατήσουμε και τον δρόμο Αμπελικό – Σταυρός. Ένα έργο άκρως αναπτυξιακό, που θα ενώσει δυο τουριστικές περιοχές, το Πλωμάρι και τα Βατερά και θα προσδώσει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στη Νότια Λέσβο. Για αυτό τον σκοπό επισκεφτήκαμε μαζί με τους συνεργάτες μου τον Σταυρό, ενημερώσαμε τους δυο Προέδρους και τους κατοίκους των Κοινοτήτων για το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει και ξεκινάμε την υλοποίηση και αυτού του έργου.  Χαίρομαι γιατί οι ίδιοι οι κάτοικοι αναγνωρίζουν ότι αυτή η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί έργα που βρίσκονται για πολλά χρόνια σε αναμονή και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για μας».