Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την πυρκαγιά στον ΚαριώναΣτο σημείο της φωτιάς που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Καρυώνας της Γέρας, μετέβησαν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα και το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος.

Σε απόλυτη συνεργασία με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα και δεν έλαβε διαστάσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε για την φωτιά που ξέσπασε και μεταβήκαμε μαζί με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο σημείο, όπου συνδράμαμε στην κατάσβεση της. Θέλω να συγχαρώ τους άντρες της Πυροσβεστικής, τον Διοικητή και όλους τους Εθελοντές με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα και ευτυχώς η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις, κάτι που θα ήταν καταστροφικό. Είμαστε σε ετοιμότητα τόσο εμείς ως Περιφέρεια μέσω της Πολιτικής Προστασίας όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι για να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις.»