Στα.. δικαστήρια για την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη (Βίντεο)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το ζήτημα της ταφής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, με προσωρινή του διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, απαγόρευσε κάθε ενέργεια σχετικά με την ταφή του, στο Βραχάτι Κορινθίας, όπως επιθυμούν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Η κόρη του, Μαργαρίτα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ένιωσε έντονη αδιαθεσία – απέφυγε κάθε σχόλιο για το ζήτημα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

«Δεν έχω να πω τίποτα για ταφή, αυτά με ενοχλούν πάρα πολύ…» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ο μουσικοσυνθέτης ήδη από το 2013 με επιστολή του στο Δήμαρχο Χανίων είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά, γνωστοποιώντας και τις αντιρρήσεις που υπήρχαν από το οικογενειακό του περιβάλλον.

«…τελευταία μου επιθυμία είναι να ταφώ στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρας του πατέρα μου), στο οποίο βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός μου…η οικογένεια μου δε συμφωνεί με την επιθυμία του αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για τη τύχη του σώματος του (μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας πάντα)…» έγραφε.

Οι «εκτελεστές» της τελευταίας του επιθυμίας, η οποία ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να διασφαλίσουν την πραγματοποίηση της επιθυμίας του. Η αίτηση θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Στην αυλή του πατρικού του σπιτιού στο Γαλατά Χανίων, ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε κάποια από τα σπουδαία έργα του, όπως είναι οι Λιποτάκτες και η Αντιγόνη, ενώ συνέθεσε και την «Όμορφη πόλη»

 

«Κύμα» συγκίνησης

Η πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται. Πλήθος κόσμου αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Μητέρες με παιδιά αποτείνουν φόρο τιμής στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, τον αποχαιρετά με μία άναρτηση: «Εκτός που πάλεψε όλη του τη ζωή για την ουτοπία. Αυτό το τραγούδι ήταν το αγαπημένο του.Κι έφυγε μαζί μ´αυτο χθες το πρωί 2/9/21» έγραψε.