Κόντρα Μαμακου- Χατζηγιάννη.. και στην μέση η ΔΕΔΑΠΑΛ


Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον επικεφαλή της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μιχάλη Μαμακου και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Μιχάλη Χατζηγιάννη με αφορμή την διάθεση 515.000 ευρώ στην ΔΕΔΑΠΑΛ με την αιτιολογία  «Εργασίες χρήσης ΧΥΤΑ Λέσβου».

Την αρχή έκανε με δελτίο τύπου ο Μιχάλης Μαμάκος όπου κατήγγειλε με βαριές εκφράσεις ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ λειτουργεί ως ένα παραμαγαζο της δημοτικής αρχής και συνέχισε με απάντηση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Μιχάλη Χατζηγιάννη λέγοντας πως ο κος Μαμάκος διαστρεβλώνει και αμφισβητεί την βούληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

 

Μιχάλης Μαμάκος

Κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, η τελευταία ελπίζουμε που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων  η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την αποδοχή από τον Δήμο του ποσού των 600.000 ευρώ  με έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, χρήματα που δίδονται για δράσεις ως προς την αντιμετώπιση του Κορονοιού.

Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα τυπικό θέμα που θα περνούσε ομόφωνα. Ωστόσο η εισήγηση του θέματος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κατσαβέλλη, δεν αφορούσε μόνο την αποδοχή αλλά και την διάθεση 515.000 ευρώ στην ΔΕΔΑΠΑΛ με την αιτιολογία  «Εργασίες χρήσης ΧΥΤΑ Λέσβου».

Με λίγα λόγια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών εισηγείται να δοθεί μισό εκατομμύριο ευρώ στην Ανώνυμη Εταιρία στην οποία είναι Πρόεδρος και τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν όπως ειπώθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για εξόφληση μέρους του χρέους που έχει ο Δήμος προς την ΔΕΔΑΠΑΛ. Με απλά ελληνικά, «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει».

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, καθώς μόνο η παράθεση των γεγονότων αρκεί. Η  ΔΕΔΑΠΑΛ άλλωστε  εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα ¨παραμάγαζο¨ το οποίο χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί αδέρφια, ξαδέρφια, ανίψια, κουμπάρους και αποτυχημένους υποψηφίους και μέρος των «εξυπηρετήσεων» αυτών κληθήκαμε να ψηφίσουμε χτες να πληρωθούν από τα χρήματα για τον covid 19.

Φυσικά,  ως παράταξη καταψηφίσαμε το θέμα το οποίο, ως δια μαγείας πέρασε με πλειοψηφία, η οποία ακόμη και τώρα που μετράμε τους παρόντες και τους ψηφίσαντες δεν μας προκύπτει. Και αυτό, καθώς παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε κατά, παρότι από την δημοτική αρχή απουσίαζαν αρκετά στελέχη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Χατζηγιάννης, (κατά την πάγια τακτική του όταν θέλει να «σώσει» την κατάσταση)  προκάλεσε σύγχυση και με την δική του μαθηματική λογική,πέρασε το θέμα κατά πλειοψηφία, χωρίς φυσικά να ενημερώσει καν για το επίσημο αποτέλεσμα και χωρίς να δεχτεί να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Δυστυχώς σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας προκαλεί όλο και μεγαλύτερη εντύπωση αυτή η δημοτική αρχή, για το που μπορεί να φτάσει.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»
             Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
        ΜΑΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Δημοσθένης Χατζηγιάννης

Aπάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κου Χατζηγιάννη Δημοσθένη, στον επικεφαλής του συνδυασμού της Δημοτικής Παράταξης "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ", στο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφορικά με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και την συζήτηση του θέματος στο οποίο αναφέρεται: 

«Είναι δικαίωμα του κου Μαμάκου και του συνδυασμού του, να απαξιώνει συνεχώς το έργο της ΔΕΔΑΠΑΛ και της ομολογουμένης συνεισφοράς της στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υποβοήθηση των δράσεων των δύο Δήμων του νησιού μας, σε ποικίλους τομείς εξυπηρέτησης, αρχής γενομένης του τομέα της καθαριότητας. Αυτό όμως που δεν είναι δικαίωμα του, είναι να προσπαθεί στο όνομα του Αντιπολιτευτικού του οίστρου, να διαστρεβλώνει και να αμφισβητεί την βούληση των συναδέλφων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε με την θετική τους ψήφο κατά την συζήτηση του προτελευταίου θέματος που τέθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία της ημερήσιας διάταξης.  Η δημοκρατία απαιτεί να γίνεται αποδεκτή μια απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία, έστω και εάν αυτή δεν συμφωνεί με την δική του άποψη».