Με την δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό ανα χείρας συναντήθηκε με την κα Γκμίντερ ο περιφερειαρχης Β. ΑιγαίουΟ Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 22.09.2021 στο γραφείο του με την Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μπεάτε Γκμίντερ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Λέσβο. Παρών στην συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης Δημήτρης Κουρσουμπάς, συνεργάτες της κας. Γκμίντερ και εκπρόσωποι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στην κα. Γκμίντερ τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία RASS για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενημερώνοντας την για την διαφωνία της τοπικής κοινωνίας σε συντριπτικό ποσοστό, 78,7% στην κατασκευή δομών στην Λέσβο και στην Χίο.


Παράλληλα κατέθεσε για μια ακόμη φορά την θέση της Περιφερειακής Αρχής αλλά και του Περιφερειακού συμβουλίου όπως αυτές έχουν εκφραστεί και επισήμως και ταυτίζονται απόλυτα με την επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και την αντίθεση τους στην κατασκευή δομών στα νησιά μας.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Υποδέχτηκα σήμερα για μια ακόμη φορά την κα. Γκμίντερ στο γραφείο μου και της επανέλαβα την σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την μη κατασκευή δομών στα νησιά μας. Για πρώτη φορά όμως είχα την ευκαιρία να της μεταφέρω και επίσημα την βούληση της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε μέσα από την πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε για το μεταναστευτικό και της ζήτησα να την μεταφέρει και στους Ευρωπαίους εταίρους της. Πλέον η κα. Γκμίντερ είναι ενήμερη όχι μόνο για τις δικές μας θέσεις αλλά και για αυτές των κατοίκων, καθώς ενδεχομένως μέχρι σήμερα να είχε διαφορετική εικόνα ως προς τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας για τις δομές».