Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στη Πλατεία Σαπφούς


Με μεγάλη συμμετοχή όπως αναμενόταν πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα διαδήλωση που διοργάνωσαν συνδικαλιστές από το νοσοκομείο στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ενάντια στις αναστολές που τέθηκαν συνάδελφοί τους υγειονομικοί και άλλες ειδικότητες όπως και κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Στη συγκέντρωση – η οποία στηριζόταν και από πολίτες που το προηγούμενο διάστημα διαδήλωναν κατά των εμβολίων στον ίδιο χώρο καθώς επίσης και από γονείς που είναι αντίθετοι στον εμβολιασμό των παιδιών τους – βρίσκονταν για συμπαράσταση και εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται κανονικά, καθώς και οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή. Ανάμεσά τους ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης και ο Ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης.

Πρόκειται για τους γιατρούς που χρόνια τώρα δέχονται τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες των πολιτών για τη στάση τους, τα επιτεύγματα και τη στήριξη των ασθενών τους την οποία συνεχίζουν καθημερινά και μετά την 1 Σεπτεμβρίου που τέθηκαν σε αναστολή καθώς όπως δηλώνουν δεν μπορούν να γυρίσουν την πλάτη στους ασθενείς αν και σε αναστολή καθώς η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές καθώς και μια σύζυγος διασώστη ΕΚΑΒ, τόνισαν ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και οι αναστολές εργασίας είναι καταπάτηση της ελεύθερης βούλησης και πως ο εμβολιασμός είναι ατομική επιλογή και όχι συλλογική.

Έκαναν έκκληση στη κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση για τις αναστολές εργασίας, καθώς ουσιαστικά αναστέλλονται- όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά- τα δικαιώματα τους αλλά και η ζωή τους.

Πηγή κειμένου & φωτογραφιών  www.aeolos.tv  &  www.nealesvou.gr