«Ο Γελαγώτης, τα δεντράκια και η Αγία Παρασκευή…..»


Γράφει ο «παραπολιτικός…..

 

Στα άκρα και με το επίπεδο πλέον να έχει κατέβει κατά πολύ όπως φαίνεται και από τα σχόλια που γίνονται στις διάφορες αναρτήσεις, έχει φτάσει η κόντρα της Δημοτικής Αρχής Βέρρου με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου.

Τελευταίο επεισόδιο η περιβόητη πλέον γεώτρηση στην περιοχή Λιγαρίδια, την οποία χρηματοδότησε και εκτέλεσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με αφορμή το «μεγάλο» αυτό έργο, ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος μετέβη στο σημείο συνοδευόμενος από τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Μακρογιάννη έβγαλαν φωτογραφίες και μαζί με 2-3 κτηνοτρόφους έκαναν ένα μικρό επικοινωνιακό σόου, θέλοντας προφανώς να πικάρουν τους «αντιπάλους» τους εντός Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθησαν προφανώς διάφορα στο παρασκήνιο που ανάγκασαν τον ίδιο τον Περιφερειάρχη να μεταβεί στην περιοχή και να βγάλει και σχετικό δελτίο προκειμένου να αποκαταστήσει τα πράγματα ως προς την πατρότητα του «μεγάλου» αυτού έργου παίζοντας κατά κάποιο τρόπο τον ρόλο του πυροσβέστη στην κόντρα αυτή που δεν λέει να κοπάσει.

Πέρα από αυτό όμως η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει αφού κάποια σχόλια , από ανθρώπους που κατέχουν θεσμικές θέσεις και μάλιστα επιστήμονες, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις.

Σε ανάρτηση του Δημάρχου για το θέμα της γεώτρησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γελαγώτης έσπευσε να σχολιάσει γράφοντας τα παρακάτω: «Ακριβώς! Και επειδή δεν έγινε και τίποτα σημαντικό τα τελευταία 10 χρόνια δεν πρέπει να γίνει και τώρα. Για τους πικραμένους υπάρχει εξαιρετικό ξύδι (Ανεμώτιας). Αν δεν δουλέψει υπάρχουν αυτοφυή δεντράκια που παράγουν φυσικό αγχολυτικό εξαιρετικής ποιότητας (Αγίας Παρασκευής). Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό υπάρχει και η κλασσική πλέον γλαρόσουπα (σερβίρεται ζεστή σε όλο το Δήμο)».


Μετά από λίγη ώρα προφανώς αντιλαμβανόμενος μέρος του λάθους του έσπευσε να αφαιρέσει από την αρχική του ανάρτηση τις περιοχές Ανεμότιας και Αγίας Παρασκευής χωρίς ωστόσο να κατεβάσει το προσβλητικό σχόλιο του.

Θα περίμενε κανείς από έναν θεσμικό παράγοντα του Δήμου, γιατρός μάλιστα στο επάγγελμα, ο οποίος εκπροσωπεί το Δημοτικό συμβούλιο, να είναι περισσότερο προσεκτικός μιλώντας για… «χασίσια» και προσβάλλοντας μια ολόκληρη περιοχή.

Μπορεί να επικρατεί η λογική του να ικανοποιηθεί ο πολιτικός προϊστάμενος και σε κάθε ανάρτηση του Δημάρχου να σπεύδει ο ίδιος και πολλοί ακόμη να στηρίξουν τα λεγόμενα του και τις θέσεις του, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού και χωρίς πρακτικές «Yolo” που να ικανοποιούν τον αρχηγό προσβάλλοντας ανθρώπους και θεσμούς.

Μια συγνώμη από τον κ. Γελαγώτη μάλλον θα ήταν επιβεβλημένη…