Ο νέος δρόμος Αγίας Παρασκευής – Πέτρας μέσα από το Φράγμα του Τσικνιά!


Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν σε αυτόν το τόπο;

Ο νέος δρόμος Αγίας Παρασκευής – Πέτρας μέσα από το Φράγμα του Τσικνιά!

Νέο επεισόδιο στο έργο του φράγματος του Τσικνιά, έργο που κάποιοι ονειρεύονται εδώ και 30 χρόνια, έργο που για τη σκοπιμότητα και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ του έχουμε πολλάκις τοποθετηθεί αρνητικά.  

Από τον κυβερνητικό βουλευτή ενημερωθήκαμε ότι παρόλες τις αντιδράσεις τόσων φορέων και την αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το έργο του φράγματος προχωρά, η μελέτη έχει αποπερατωθεί  και σύντομα θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Οι αντιδράσεις κάποιων πολιτών που θίγονται από την χάραξη του σχεδιαζόμενου έργου οδικής αρτηρίας Αγίας Παρασκευή – Πέτρας, έφεραν στην επιφάνεια την ακριβή χάραξη του δρόμου, που όπως προκύπτει από την τοποθέτηση των δύο έργων στο χάρτη στην εικόνα που δημοσιεύουμε περνά μέσα από την περιοχή της λεκάνης κατάκλυσης του φράγματος του Τσικνιά!!

Δύο «εμβληματικά» έργα, η κορωνίδα των έργων στο νησί για την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή, για το σχεδιασμό των οποίων έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια σε μελέτες και που πολλές φορές έχουμε δει αρμόδιους παράγοντες να στέκονται πάνω σε χάρτες και να φωτογραφίζονται σε επικοινωνιακές φιέστες  ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!!

Ποια θα είναι η λύση; Μήπως θα κάνουν υποβρύχια σήραγγα ώστε να περνά ο δρόμος μέσα από το φράγμα; Ικανούς τους έχουμε! Περισσότερες μελέτες, περισσότερες μπουλντόζες, μεγαλύτερος προϋπολογισμός για το έργο. Για κάποιους, λεφτά υπάρχουν!  

Ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε «Έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το συγκεκριμένο έργο του φράγματος του Τσικνιά είναι εντελώς άκαιρο και αποτελεί κλασικό παράδειγμα κακού σχεδιασμού, πολιτικού ελλείμματος του παρελθόντος και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, στοιχεία που μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Η αποκάλυψη ότι ο νέος δρόμος Αγίας Παρασκευής – Πέτρας περνά μέσα από την λεκάνη κατάκλυσης του φράγματος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την εγκληματική  προχειρότητα στο σχεδιασμό των έργων. Απαιτούμε το άμεσο πάγωμα των ενεργειών για την κατασκευή του φράγματος, τη διαβούλευση με πολίτες και φορείς για τη σκοπιμότητα και χρησιμότητα του έργου ώστε να προωθηθούν μικρής κλίμακας έργα που θα λύσουν τα προβλήματα ύδρευσης του νησιού με υποπολλαπλάσιο κόστος χωρίς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και την αλιευτική δραστηριότητα του κόλπου.»  

 

Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ