Εγκρίθηκαν από το Κ.Α.Σ. οι απαλλοτριώσεις και τα έργα στερέωσης στο ρωμαϊκό υδραγωγείο Μόριας


Εγκρίθηκε από το  Κ.Α.Σ. η στατική μελέτη σχεδιασμού προσωρινών μέτρων εξασφάλισης της Υδατογέφυρας του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου. Τμήμα της υδατογέφυρας του ρωμαϊκού υδραγωγείου στη Μορια Λέσβου, υπέστη σημαντικές φθορές από την κακοκαιρία πέρυσι το χειμώνα και έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από την εφορεία αρχαιοτήτων και τους συλλόγους της Μόριας για την στερέωση του μνημείου και την έναρξη εργασιών αποκατάστασης.

Έργα αποκατάστασης είχαν γίνει στο μισό μνημείο πριν από είκοσι χρόνια και σταμάτησαν «προσωρινά» μέχρι να εξασφαλιστούν επιπλέον πιστώσεις, ενώ τα χρόνια που πέρασαν αφήσαν κι αλλά σημάδια στα μέρη του μνημείου που έχριζαν αποκατάστασης.

Μετά από τη σχετική έγκριση από το ΚΑΣ, το ΥΠΠΟ θα πρέπει να προχωρήσει στην ανάδειξη αναδόχου για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επιπλέον όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειαρχης Προγραμματισμού Παναγιώτης Χριστόφας από το ΚΑΣ εγκρίθηκε και απαλλοτρίωση όμορων οικοπέδων του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Μόριας και δρομολογείται έτσι η σχετική διαδικασία, προκειμένου ο χώρος περί του μνημείου να είναι αξιοποιήσιμος.

Πηγη ertnews.gr