Γ. Καμπούρης: "Προσφέραμε αίθουσα για τις εθελοντικές αιμοδοσίες και δεν την δέχτηκαν"



Αν.. και άργησε ήρθε η απάντηση από τον διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης προς τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών οργάνων Μυτιλήνης για την ακύρωση των Εθελοντικών Αιμοδοσιών.

Οπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γεώργιος Καμπούρης στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14/9 με τον σύλλογο των αιμοδοτών τους παραχωρήθηκε αίθουσα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τις εθελοντικές αιμοδοσίες η οποία σύμφωνα πάντα με τον κ Καμπούρη δεν άρεσε στον σύλλογο.

Ο κος Καμπούρης δεν αναφέρει πάντως στην ανακοίνωση του την καταγγελία του συλλόγου Αιμοδοτών και δωρητών οργάνων Μυτιλήνης για την ακύρωση της σημερινής μετάγγισης αίματος σε ασθενείς με θαλασσαιμία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου αναγνωρίζουν και τιμούν την ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που ακόμη διανύουμε λόγω της πανδημίας Covid-19.

Οι προσπάθειες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης είναι συνεχείς με την οργάνωση ετησίου προγράμματος εξορμήσεων και τηλεφωνικών εκκλήσεων για προσέλευση των εθελοντών/ντριων αιμοδοτών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συνεργασίας μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Διευθύντριας Αιμοδοσίας με την Πρόεδρο του Συλλόγου, στις 14/09/2021, στην οποία συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου για ανεύρεση μόνιμου χώρου στέγασης. Υποδείχθηκε χώρος εύκολα προσβάσιμος, εντός του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα η Αίθουσα «Πολλαπλών Χρήσεων και Εκδηλώσεων», που θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Συλλόγου και πληρεί τους όρους ασφαλείας.

Λυπούμαστε που η προφορά μας δεν έγινε αποδεκτή και για ένα χρόνιο θέμα αναβλήθηκε από το Προεδρείο του Συλλόγου προγραμματισμένη αιμοδοσία, ως μέσο άσκησης πίεσης και μάλιστα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες πανελλαδικώς.

Θα εξακολουθήσουμε τις προσπάθειές μας με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.