«Έφυγε» ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Σε ηλικία 88 ετών και με το αποτύπωμά του στον γαλλικό κινηματογράφο να παραμένει ανεξίτηλο, έφυγε από τη ζωή ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο Μπεμπέλ, όπως ήταν το ψευδώνυμό του, ταύτισε το πρόσωπό του, την υποκριτική του ικανότητα αλλά και την αρρενωπότητά του με τον χώρο του Γαλλικού θεάματος για περισσότερες από 5 δεκαετίες.

Γεννημένος το 1933 στο Αλγέρι, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό αμφιταλαντεύτηκε στην αρχή της καριέρας του ανάμεσα στις δύο μεγάλες του αγάπες.

Αθλητής του μποξ με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο, ο Μπελμοντό πολύ γρήγορα έγινε ο πιο περιζήτητος ηθοποιός ταινιών δράσης στη Γαλλία. Στα συμβόλαιά του υπήρχε ειδικός όρος ώστε ο ίδιος να γυρίζει χωρίς κασκαντέρ τις επικίνδυνες σκηνές.

Η ταινία ο «Άνθρωπος από το Ρίο» που είναι η πρώτη μεγάλη του επιτυχία το 1964,  χρόνια αργότερα θα εμπνεύσει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Ιντιάνα Τζόουνς.

Το 1975 με την ταινία «Τρόμος πάνω από την πόλη» ο Μπελμοντό θα καθιερωθεί ως ο δημοφιλέστερος ηθοποιός της Γαλλίας. Στην πρεμιέρα κόπηκαν 4 εκατομμύρια εισιτήρια. Ρεκόρ για 3 δεκαετίες στη χώρα.

Το 1998 σε ηλικία 65 ετών ο Γάλλος ηθοποιός γύρισε την τελευταία επικίνδυνη σκηνή χωρίς κασκαντέρ.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 75 ταινίες και 34 θεατρικά στην πλούσια καριέρα του. Το 2011   το Φεστιβάλ των Κανών τον βράβευσε με Χρυσό Φοίνικα για τη συνολική προσφορά του.

Το 2001 ένα εγκεφαλικό επεισόδιο έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Γάλλο ηθοποιό. Οι γιατροί είπαν τότε πως δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ. Ο ίδιος μαχητής επέστρεψε δυνατός μέχρι το 2015 όταν και επίσημα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον χώρο του θεάματος.

Ο Μπελμοντό παντρεύτηκε δύο φορές, απέκτησε 4 παιδιά και 6 εγγόνια. Ο θρύλος του Γαλλικού κινηματογράφου έφυγε από την ζωή το μεσημέρι σε ηλικία 88 ετών.