ΕΛΑΣ: "Δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας για τα ανθρώπινα οστά στην Λεμονου"



Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για τα ανθρώπινα οστά πού βρέθηκαν σε σακούλες σκουπιδιών στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Λεμονου.

"Σχετικά με υπόθεση ανεύρεσης οστών σήμερα (02-09-2021) το πρωί σε περιοχή εναπόθεσης απορριμμάτων στη Λέσβο, ανακοινώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για περαιτέρω αξιολόγηση, ενώ από έως τώρα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. "


Νωρίτερα το Lesvospost.com είχε αναφέρει: 

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης σήμερα το πρωί στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Λεμονού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατά την φόρτωση απορριμμάτων με φορτηγά με σκοπό της μεταφορά τους στον κεντρικό ΧΥΤΑ οι εργαζόμενοι αντίκρισαν σε σακούλες απορριμμάτων ανθρώπινα οστά.

Αμέσως οι εργαζόμενοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο.

Το μακάβριο εύρημα παρελήφθη απ' τις αρχές και παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του νοσοκομείου Μυτιλήνης προκειμένου να εξεταστεί περαιτέρω ενώ εικάζεται ότι τα οστά είναι από εκταφή.