Ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου Πανάγο Κουφελο


 Τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγος Κουφέλος σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.


Συγκεκριμένα ο κ. Πανάγος Κουφέλος αναφέρει:


 «Η αυλαία και για τη φετινή σχολική χρονιά και το ταξίδι της γνώσης ανοίγει σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της υγειονομικής κρίσης η οποία δυστυχώς συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα. Ξεκινήστε, λοιπόν, αυτό το «ταξίδι» της γνώσης και της δημιουργικότητας. Κάθε ταξίδι έχει την ομορφιά του, γιατί έχει έναν προορισμό. Το μονοπάτι της γνώσης, που καλείσθε να ακολουθήσετε, έχει όπως γνωρίζετε δυσκολίες και περιπέτειες. Δυσκολίες και περιπέτειες που σας γεμίζουν εμπειρία, σας δυναμώνουν, αποκτάτε δεξιότητες. 

Η νέα διαμορφωθείσα κατάσταση μας προετοιμάζει για μια απαιτητική, ιδιαίτερη και ίσως απρόβλεπτη σχολική χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε επίγνωση της κατάστασης.

Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει με όνειρα, φιλοδοξίες, προσδοκίες.

Φίλοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς, αγαπημένα παιδιά μας,


Το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου είναι η Υγεία και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε.

 Όλοι μαζί δίνουμε ένα αγώνα και θα συνεχίσουμε με στόχο πάντα καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης.

Η γνώση αποτελεί δύναμη και προτεραιότητα και ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει οφείλει να στηρίζει και να ενδυναμώνει με κάθε μέσο την εκπαιδευτική διαδικασία. Η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αποτελούν ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Αγαπημένα παιδιά των Επαλ του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος,

των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ των τμημάτων Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας, είμαι σίγουρος ότι η επιλογή σας θα σας δικαιώσει. 

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κεντρικό συστατικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής κάθε χώρας. 

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ευρύτερο και ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα θα μπορούν να προσβλέπουν μέσα από την εργασία, σε ένα ικανοποιητικό, ίσως και υψηλό εισόδημα. Σταθερός και αμετακίνητος  στόχος μας αποτελεί η εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα με δυναμικό, πολυλειτουργικό χαρακτήρα, οργανωμένο σε επιχειρηματική βάση, ανταγωνιστικός στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

 Αγαπητοί μαθητές, αποτελείτε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας!

Εύχομαι σε όλη τη σχολική κοινότητα, καλή σχολική και δημιουργική χρονιά, δύναμη, κουράγιο και αντοχή με υγεία και πολλές επιτυχίες. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με θέληση για ζωή και δημιουργία, με αποφασιστικότητα μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα».