ΔΕΘ - «Επίθεση φιλίας» Μητσοτάκη στους νέους – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Στοχευμένες αναφορές και μέτρα στήριξης για τους νέους περιελάμβανε το καλάθι του πρωθυπουργού. Καθιερώνεται το «πρώτο ένσημο» για την τόνωση των προσλήψεων, μειώνεται το κόστος κινητής τηλεφωνίας, επεκτείνεται το επίδομα στέγασης.

Το νήμα της επανασύνδεσης με τη νέα γενιά επιχείρησε να πιάσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

 

«Πρώτο ένσημο»

Καθιερώνεται ο θεσμός του πρώτου ενσήμου. Έτσι, σε όσους νέους προσλαμβάνονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης χωρίς να έχουν προϋπηρεσία, για έξι μήνες το κράτος θα επιχορηγεί με 1.200 ευρώ την κάθε θέση εργασίας. 600 ευρώ θα παίρνει ο εργαζόμενος και 600 ευρώ ο εργοδότης.

 

Φθηνότερο κινητό

Ανακοινώθηκε επίσης η επέκταση του στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ ανά έτος και στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ.

Φθηνότερο κινητό τηλέφωνο θα έχουν και οι νέοι έως 29 ετών καθώς καταργείται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας με μείωση έως 20 ευρώ σε κάθε λογαριασμό ανά μήνα.

 

Εμβόλιο & «δώρο» gigabyte

Άλλο ένα κίνητρο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων 15 έως 17 ετών ανακοινώθηκε. Όσοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του έτους, θα παίρνουν και 50 Gigabyte δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, καθιερώνεται και η ψηφιακή κάρτα, ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους.

 

«Προσπάθησε να ξαναπιάσει το νήμα»

Όπως σημειώνει η Στέλα Γκαντώνα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο πρωθυπουργός με την ομιλία του προσπάθησε να «ξαναπιάσει το νήμα με τους νέους».

«Μην ξεχνάμε ότι οι νέοι είναι μια εκλογικέ δεξαμενή που κανείς πρωθυπουργός δε θέλει να τη χαρίσει στην αντιπολίτευση», σημείωσε η δημοσιογράφος.

«Στόχος του Μητσοτάκη ήταν να δείξει ότι στηρίζει τη μεσαία τάξη», σημείωσε από τη μεριά του ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

«Τα 3.4 δισ. είναι μεγάλο πακέτο μέτρων. Προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα στην ακρίβεια, αφού οι οικογένειες τρέμουν στην ιδέα πώς θα βγάλουν τον χειμώνα. Ήθελε να δείξει ότι παίρνει ένα προληπτικό μέτρο για να ανακουφιστεί ο κόσμος», τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Ο Μητσοτάκης έχει σχεδιάσει να πάει σε εκλογές σε συνθήκες ανάκαμψης», σημείωσε από τη μεριά του ο Γιάννης Πρετεντέρης.