«Να ονομαστεί «Παναγιώτης Κυμουρης» η αίθουσα του Αιμοδυναμικου Εργαστηρίου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

 

Ανακοίνωση από την Ένωση Λιμενικών σχετικά με την έναρξη λειτουργιάς του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που αφορούσαν την λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θα θέλαμε ως Ένωση Λιμενικών να τοποθετηθούμε, κάτι που δεν έχουμε κάνει καθόλου στα τέσσερα και πλέον χρόνια που τουλάχιστον εμείς συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια.

Όσον αφορά το πως ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία και οι ενέργειες που έγιναν προς διάφορους φορείς για να φτάσουμε στο σήμερα, δεν θα χρειαστεί να πούμε πολλά, διότι το θέμα έχει παρουσιαστεί με πληρότητα και ακρίβεια από τον τοπικό Τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό .

Το μόνο που θα θέλαμε να προσθέσουμε είναι ότι η όποια συμμετοχή της Ένωσής μας ξεκίνησε αποκλειστικά και μόνο με αφορμή τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου μας ΚΥΜΟΥΡΗ Παναγιώτη, θέλοντας να γίνει πράξη η πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο συνάδελφος και κουμπάρος του ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος και ο αδελφικός του φίλος ΛΟΥΤΡΑΓΩΤΗΣ Μάριος.

Αυτή την προσπάθεια την αγκάλιασε το σύνολο του Λιμενικού της Λέσβου αλλά και πλήθος πολιτών, οι οποίοι έδιναν το παρόν και συνεισέφεραν σε όποια εκδήλωση πραγματοποιούσαμε για τον σκοπό αυτόν. Από εκεί και πέρα αρκετοί συνέβαλαν ο καθένας από την πλευρά του προκειμένου να φτάσουμε στο σήμερα, ώστε να ξεκινήσει έστω και υποτυπωδώς να λειτουργεί το Εργαστήριο και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε έναν έναν ξεχωριστά και όλους μαζί.

Εμείς ως Λιμενικοί είχαμε ως όραμα να μείνει ζωντανή και άσβεστη η μνήμη του Παναγιώτη αλλά και η απόλυτη διάθεση προσφοράς του προς όλους. Είμαστε σίγουροι ότι η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές δίνοντας χαρά στους ίδιους και στις οικογένειές τους και διατηρώντας ζωντανό το μοναδικό και διαρκές χαμόγελο του «ΚΥΜ» μας.

Το μόνο που θα θέλαμε και που θα αιτηθούμε από το Υπουργείο Υγείας και την  Διοίκηση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και σε αυτό επιθυμούμε τη συνεισφορά όλων…. είναι το εργαστήριο να ονομαστεί «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΟΥΡΗΣ», τιμώντας τη μνήμη του αλλά και θυμίζοντας πως είναι εφικτό, ένας άνθρωπος ακόμα και όταν δεν είναι ανάμεσα μας να μπορεί να επιδρά και να παραμένει διαρκώς δίπλα μας.