Άνοιγμα σχολείων: Πού θα δοθεί το βάρος για ασφαλή επιστροφή των μαθητών (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μετρά αντίστροφα. Το στοίχημα, φέτος, παίζεται στην ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ώστε να μη χρειαστεί καμία διακοπή στη δια ζώσης εκπαίδευση. 

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλάζουν με αυξημένο testing για τα παιδιά, υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ για τους εκπαιδευτικούς και μάσκα παντού εκτός από την ώρα της γυμναστικής.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τη φετινή σχολική χρονιά, ακόμη κι αν εμφανιστεί κρούσμα, «λουκέτο» στην τάξη δε θα μπαίνει. Έμφαση θα δίνεται πλέον, κυρίως στην ενδελεχή ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών, με στοχευμένα rapid tests. Όσοι μαθητές έρχονται σε επαφή με κάποιον που νοσεί, θα υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο, είτε μέσω διαγνωστικού κέντρου δωρεάν, είτε με τη συνδρομή των κινητών μονάδων υγείας του ΕΟΔΥ. 

Το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί, περίπου το 10% με  φυσική ανοσία

«Το ποσοστό των συναδέλφων που έχουν εμβολιαστεί υπερβαίνει το 80%, συναθροιζόμενο με αυτών που έχουν νοσήσει ή δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ιατρικά , υπερβαίνει το 90%» εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί:  «Πρεμιέρα» με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Με αυστηρά μέτρα, βασισμένα στο περσινό μοντέλο, άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, χαροποιώντας τους εργαζόμενους γονείς που το περίμεναν πώς και πώς. Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξήγησε: «Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οφείλουν μια φορά την εβδομάδα να κάνουν self test. Όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να φορούν μάσκα, όχι όμως τα παιδιά, δεδομένου ότι είναι πολύ μικρής ηλικίας.