Ελληνοτουρκικά - Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία – Συνεχείς οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου (BINTEO)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Αμείωτη συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς και σήμερα, υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16 ενώ σε τρεις περιπτώσεις ακολούθησε εμπλοκή με τα ελληνικά μαχητικά.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κορυφώθηκαν χθες οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς που σήμανε και το καθοριστικό χτύπημα της ελληνικής επανάστασης ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς πληγώνει ακόμα και σήμερα τον Τούρκο σουλτάνο όπως φάνηκε και από την προκλητική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει ως ημέρα σφαγής τη σημερινή επέτειο.


«Απασφάλισε» ο Ερντογάν

Το ισχυρό ράπισμα που δείχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν από τις ΗΠΑ, που κάλεσε την Άγκυρα να αποχωρήσει από τη Λιβύη, αλλά και η άρνηση του Αμερικανού προέδρου να τον συναντήσει, έχει απασφαλίσει τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS τόνισε πως θα συνεχίσει να αγοράζει όπλα από τη Ρωσία.

«Στο μέλλον, κανείς δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει όσον αφορά το τι είδους αμυντικά συστήματα θα αποκτήσουμε, από ποια χώρα, σε ποιο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις».

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα προσπαθεί να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο. Ήδη, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ΜΠΙΛΙΜ 2 κινείται μετά από παράνομη NAVTEX προς την περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο για ωκεανογραφικές έρευνες και μάλιστα σε χώρο που έχει δεσμεύσει η Αθήνα για τη διεξαγωγή της διακλαδικής άσκησης Παρμενίων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα, περιλαμβάνει σενίαρα ασκήσεων με βάση τα γεγονότα το καλοκαιριού του 2020 όπου οι έρευνες του τουρκικού σκάφους Ορουτς Ρεις είχε φέρει σε τροχιά σύγκρουσης Ελλάδα και Τουρκία.