«Καμπανάκι» για τους τελευταίους ταξιδιώτες που επιστρέφουν (BINTEO)


Καμπανάκι χτυπούν οι ειδικοί για την μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών λόγω θέρους, αλλά και τους γενικότερου κλίματος που επιχειρούν κάποιοι να διαμορφωθεί.

Την ώρα που οι διασωληνομένοι αυξάνονται καθημερινά και οι ειδικοί ανησυχούν ενόψει του ανοίγματος των σχολείων οι λοιμοξιολογοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τους τελευταίους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα νησιά υπό τον φόβο της αύξησης του ήδη επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Οι τελευταίοι εκδρομείς επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί και δεν ανησυχούν.

 

Σαρώνει η «Δέλτα»

Τα κρούσματα πάντως παραμένουν σταθερά σε υψηλό τετραψήφιο αριθμό. Σήμερα ανακοινώθηκαν 1.291 κρούσματα και 381 διασωληνομένοι, ενώ 43 συμπολίτες μας κατέληξαν από τον κορωνοϊό.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι αυτή που επικρατεί αυτή τη στιγμή παράλληλα όμως στο μικροσκόπιο έχει μπει και η νέα μετάλλαξη Μ που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας.

Μοναδική λύση οι εμβολιασμοί που όμως δείχνουν να παρουσιάζουν κάμψη το τελευταίο διάστημα.

Κυβέρνηση και ειδικοί καλούν του πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ειδικότερα ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων όπου αναμένεται να υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.