Πανω απο...9.000 νέα φωτιστικά τύπου LED… θα φωτίζουν τους δρόμους του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Όπως είχε προαναγγελθεί από το καλοκαίρι, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι έτοιμος πλέον να βγάλει μέσα στις επόμενες ημέρες στον αέρα τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση 9.000 περίπου φωτιστικών, με νέα σύγχρονα τύπου LED δέσμης.

Η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δημοτικού φωτισμού, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και στρατηγικός στόχος για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με την ταυτόχρονη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε, η αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού με νέο σύγχρονο και με παράλληλη αντικατάσταση των καλωδιώσεων, θα προσφέρει στο δήμο οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας έως και πάνω από 70% και θα τον απαλλάξει πλήρως από το δυσβάστακτο κόστος συντήρησης.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μία επένδυση, η απόδοση της οποίας θα έχει άμεσα αποτελέσματα συμβάλλοντας και στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και στην βελτίωση της ασφάλειας και της ενεργειακής απόδοσης στις υποδομές του δήμου μας. Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες λειτουργίας και κυρίως της συντήρησης του δημοτικού φωτισμού και φυσικά, θα έχουμε και ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των πανέμορφων οικισμών της Δυτικής Λέσβου. Θεωρώ αυτό το έργο ένα από τα μεγαλύτερα που θα γίνουν στον Δήμο μας».