Βίντεο: Κορωνοϊός - Αυξάνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών - Πάνω από 3.500 θετικά

ΠΗΓΗ MEGA TV

Όλο και περισσότεροι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν από κορωνοϊό. Μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι "ο κορωνοϊός θα χτυπήσει όποιον είναι ανεμβολιάστος και φυσικά όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά".

Ήδη πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων κατεγράφησαν 3μιση χιλιάδες κρούσματα.

Έως το τέλος Σεπτεμβρι0ου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την Τρίτη αναμνηστική δόση στους άνω των 60, ευπαθείς ομάδες, ενώ θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται τη Δευτέρα το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας. Στόχος να θωρακιστούν όσοι είναι πιο ευάλωτοι στον ιο, πριν την έλευση ενός νέου κύματος στα μέσα του φθινοπώρου.

 

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών 

Καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι και παιδιά 12 έως 17 ετών κλείνουν τα ραντεβού τους για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μέσα στο χειμώνα θα προσβληθούν σχεδόν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Στο μεταξύ ξεκίνησε και η συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών του δημοτικού, με τους επιστήμονες να αναμένουν τις μελέτες για να δώσουν το πράσινο φως.

Η αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα με τους ειδικούς να προβλέπουν έξαρση έως τα Χριστούγεννα σε αρκετές περιοχές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων, σε περίπου 10 μέρες.

Ήδη πάντως την πρώτη εβδομάδα λειτουργία τους περίπου 3.500 μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί