Στο επίπεδο 2 – Κίτρινη η Λέσβος στον επιδημιολογικό χάρτη


Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα της Λέσβου, σύμφωνα με το νέο επιδημιολογικό χάρτη, που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στο κίτρινο επίπεδο επέστρεψε η Λέσβος, στον Επιδημιολογικό Χάρτη της Ελλάδας, η ενημέρωση του οποίου έγινε χθες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Λέσβος το προηγούμενο διάστημα ήταν σε πορτοκαλί επίπεδο, ενώ φλέρταρε έντονα και με το κόκκινο χρώμα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας που αναρτήθηκε στις (29/09/2021) κατατάσσει την Λέσβο στο επίπεδο 2 (κίτρινο) από το επίπεδο 3 (πορτοκαλί) που βρισκόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο επίπεδο 4, «κόκκινο» πρόκειται να ενταχθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Λάρισας, όπως αποτυπώνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας για τη νόσο Covid-19 (https://covid19.gov.gr/covid-map/), που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα. Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι ΠΕ Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» «πέφτει» η ΠΕ Αργολίδας.