Κορωνοϊός - Κάτω των 17 ετών ένα στα τρία κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε παιδιά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 1 στα 3 νέα κρούσματα αφορά σε ανήλικους.

Οι χαρούμενες φωνές των μαθητών στα ανοιχτά σχολεία δεν καθησυχάζουν γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Τα τελευταία στοιχεία του εοδυ εντεινουν την αγωνία, καθώς 1 στα 3 κρούσματα κορωνοϊού αφορά ανήλικους, 805 χθες και 567 σήμερα είναι οι μολύνσεις σε παιδιά και εφήβους έως 17 ετών.

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορωνοϊό» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τα συνολικά κρούσματα έφθασαν σήμερα τα 2.422, οι διασωληνωμένοι ειναι 364, ενώ έχασαν την μάχη με τον covid άλλοι 37 συνάνθρωποί μας.

 

 

«Εφιαλτικές» προβλέψεις

Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες. Ένας στους 4, 12-18 ετων θα ερθει σε επαφη με τον ιο , θα νοσήσουν 30 με 50.000 μαθητές, ενώ ενδεχεται να χρειαστούν νοσηλεία 300 με 500 παιδιά.

«100% δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική. Εγώ αν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα τα εμβολίαζα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν είναι ανεμβολίαστα» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Οι μάσκες δεν βγαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια, ωστόσο στις περισσότερες τάξεις ο αριθμός των μαθητών δεν επιτρέπει αποστάσεις στα θρανία, ενω την ίδια ώρα οι γονείς των μικρότερων συνωστίζονται έξω απο τα σχολεία.

Στο τραπέζι πάντως των ειδικών και του υπουργείου Υγείας βρίσκεται και ειδικός σχεδιασμός με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα εαν παρουσιαστεί ανάγκη για την νοσηλεία αυξημένου αριθμού παιδιών.