ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 100% επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στο Βόρειο ΑιγαίοΣε εννέα από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας η επικράτηση της παραλλαγής Δ έφτασε το 100% 

Απόλυτη είναι η επικράτηση της παραλλαγής Δ σε εννέα από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημοσίευσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας η επικράτηση της παραλλαγής Δ στα νέα στελέχη που εντοπίστηκαν έφτασε στο 100%.

Στο σύνολο της επικράτειας η παραλλαγή Δέλτα έχει φτάσει το 99,22%. Δείτε τον πίνακα με την κατανομή των τεσσάρων συχνότερων στελεχών.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέο στέλεχος της Παραλλαγής Μ στη χώρα μας. Τη συγκεκριμένη μετάλλαξη , που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, οι επιστήμονες την θεωρούν ανθεκτική στα εμβόλια.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ από τις αρχές Ιουλίου (οπότε είχαν εντοπιστεί 6 στελέχη της μετάλλαξης B.1.621) μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανένα νέο στέλεχος της συγκεκριμένης παραλλαγής.