Ούτε με αρνητικό test δε θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στην εστίαση (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας χαράσσουν μια βαθιά γραμμή ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τι θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου του 2022:

Οι κλειστοί χώροι εστίασης, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης θα είναι ανοιχτοί μόνο για τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες με έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης, με την εφαρμογή covid free app.

Όπως λένε οι επιχειρηματίες θα έχουν ειδικό προσωπικό που θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά την είσοδο των πελατών.

Στην περίπτωση οικογένειας σημειώνεται ότι τα παιδιά υποχρεούνται να κάνουν self-test για το σχολείο, το οποίο είναι δωρεάν. Οπότε θα επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ. Εξαίρεση αποτελούν όσα παιδιά άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους της επιχείρησης θα υποβάλλονται σε 2 rapid tests την εβδομάδα, τα οποία θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του εργαζόμενου, 10 ευρώ ανά τεστ.

Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή COVID Free App από τον εργοδότη.