Α. Πρωτοψάλτη και Μ. Χατζηγιάννης μιλούν στο LesvosPost λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία στο στάδιο Μυτιλήνης #18/08


Συνέντευξη με δυο σπουδαίους ερμηνευτές!

Οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες Α. Πρωτοψάλτη και Μ. Χατζηγιάννης, μίλησαν λίγο πριν την μεγάλη συναυλία στο στάδιο Μυτιλήνης την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο LesvosPost και στον Δημοσιογράφο Στεφάνου Γεώργιο για τις εμφανίσεις τους και τα πλάνα τους στη συνέχεια.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο κορυφαίος Μιχάλης Χατζηγιάννης, αυτό το καλοκαίρι -που όλοι περιμένουμε με λαχτάρα - θα μοιραστούν την σκηνή χαρίζοντάς μας «Μια αγκαλιά τραγούδια»!

Οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, ενώνουν για πρώτη φορά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους που τόσο έχουμε όλοι αγαπήσει!

Μας υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με το ακριβό τους «Διθέσιο», ένα νοσταλγικό «Πάρτι», μία καλοκαιρινή «Γιορτή», μας προκαλούν σιγοψιθυρίσουμε μαζί τους την «Σωτηρία της ψυχής» να απογειωθούμε με τα «Χέρια ψηλά», να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας «Χορεύω»!

Το νέο τραγούδι «Νικητές Χαμένοι» που ερμηνεύει με τον ξεχωριστό της τρόπο η κορυφαία ερμηνεύτρια, σε μουσική του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού αυτή την φορά Μιχάλη και στίχους του Σταύρου Σταύρου, ήταν η αφορμή για να γεννηθεί αυτή η υπέροχη συνεργασία που θα μας κάνει τις μουσικές βραδιές αξέχαστες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλη Χατζηγιάννης και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προχώρησαν σε μια αξιέπαινη πράξη, οι οποίοι όπως ενημέρωσαν μέσα από τα social media τους, θα δώσουν ολόκληρη την αμοιβή τους, από τη συναυλία που θα πραγματοποιήσουν στη Μυτιλήνη στις, 18 Αυγούστου, στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το μήνυμα που δημοσίευσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αλλά και η Άλκηστις Πρωτοψάλτης στο Instagram : “Την Τετάρτη 18 Αυγούστου είναι η πρώτη μας συναυλία στην Μυτιλήνη, μετά τις εφιαλτικές καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν την χώρα μας και την ψυχή μας! Aποφασίσαμε ως ελάχιστη βοήθεια προς τους πληγέντες να καταθέσουμε το σύνολο της αμοιβής μας από αυτή την συναυλία στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος διαχειρίζεται τον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε για τους πυρόπληκτους“ “Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ τόσο δυσάρεστα γεγονότα. Σας περιμένουμε στην αγαπημένη μας Μυτιλήνη με μια αγκαλιά τραγούδια”, ήταν η ανακοίνωση των καλλιτεχνών.

Οι δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, μίλησαν λίγο πριν την μεγάλη συναυλία στο στάδιο Μυτιλήνης την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο LesvosPost και στον Δημοσιογράφο Στεφάνου Γεώργιο για τις εμφανίσεις τους και τα πλάνα τους στη συνέχεια.

 

Του Γεώργιου Στεφάνου (Δ/ντη LesvosPost.com)

 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

**Όπου

Γ.Σ Στεφάνου Γεώργιος

Α.Π Άλκηστη Πρωτοψάλτη

M.X Μιχάλης Χατζηγιάννης

 

Γ.Σ κα Πρωτοψάλτη και κ Χατζήγιαννη καλημέρα σας. Καταρχήν θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε γι΄αυτην την συνέντευξη στο lesvosost.com και να σας ευχηθούμε καλή διαμονή και μια επιτυχημένη συναυλία στην Μυτιλήνη στις 18 Αυγούστου …

 

Γ.Σ Αγαπημένοι καλλιτέχνες των κατοίκων της Λέσβου  η Άλκηστης Πρωτοψάλτη και ο Μιχάλης Χατζήγιαννης, έρχονται στην τελευταία μεγάλη συναυλία του Λεσβιακού καλοκαιριού, για μια ακόμη φορά στην Μυτιλήνη. Τι θα ακούσουν στο πρόγραμμα οι Λέσβιοι;

 

Α.Π «Την Τετάρτη στις 18 Αυγούστου είναι η πρώτη µας συναυλία εδω στη Μυτιλήνη, µετα τις εφιαλτικές καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα µας και τις ψυχές µας .Δεν µπορείτε να φανταστείτε µε τι ιδιαίτερα συναισθήματα ερχόμαστε …χαρά και λύπη χιαστή. Με πάθος και ανυπομονησία περιμένουμε να συνεχίσουν οι συναυλίες µας του καλοκαιριού. Για µας αυτή η ΣΥΝεργασία είναι µιά λύτρωση ψυχής… Αυτη η “ Μιά αγκαλιά τραγούδια” περιέχει το απόσταγμα των καλύτερων µας τραγουδιών , ένα δυνατό µουσικό παιχνίδι χαράς ,ευαισθησίας και συγκίνησης µε µία µο-να-δι-κη ορχήστρα! Θα γίνουµε όλοι ένα σώµα ,θα ταξιδέψουµε µε τη μουσική ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.»

 

M.X «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε και πάλι κοντά σας για να περάσουμε μαζί μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη  τραγούδια και αναμνήσεις . Περιμένω πως και πως τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας , να βρεθώ  και πάλι στη σκηνή μαζί με την αγαπημένη μου  Άλκηστης  Πρωτοψάλτη για να  τραγουδήσουμε παρέα τραγούδια που αγαπήσαμε αλλά κυρίως που αγαπήσατε εσείς και σιγοτραγουδήσατε στις χαρούμενες αλλά και στις δύσκολες στιγμές σας Γιατί  μην ξεχνάμε η μουσική είναι η θεραπεία της ψυχής .  Με την εκπληκτική γεμάτη ενέργεια και πάθος  Αλκηστις θα σας κρατήσουμε συντροφιά τραγουδώντας μαζί  στη σκηνή δυναμικα κομμάτια αλλά και μπαλάντες από το παρελθόν μέχρι και σήμερα όπως τα  «Διθέσιο», «Πάρτυ», «Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί» «Χέρια ψηλά», «Χορεύω» και το ολοκαίνουργιο τραγούδι  μας  «Νικητές Χαμένοι» . Δεν θα λείπουν  βέβαια και οι εκπλήξεις που θα τις απολαύσετε στη συναυλία»


Γ.Σ Έχετε ξαναρθεί πολλές φορές στην Μυτιλήνη. Ποια η γνώμη σας γι αυτήν;

 

Α.Π «Ο,τι και να πω γι αυτο το θεικο νησί είναι λίγο. Την αγαπώ γιατί εκπέµπει φως Ελληνικό , εκπέµπει Πολιτισμό, έχει τους πιο φιλόξενους και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους , σήκωσε και σηκώνει στις πλάτες της το μεταναστευτικό, προχωρά µπροστά και διεκδικεί µε πάθος τη θέση της στο καράβι της Ιστορίας . Είναι ένας δυνατός προορισµός η Λέσβος µε ιδιαίτερη ταυτότητα . Με υπέροχες θάλασσες , εκπληκτικά φαγητά, πανέµορφα µοναδικά τοπία και χωριά. Την προτείνω για διακοπές και ξεκούραση όλο το χρόνο …Δεν είναι τυχαίο ότι έχω περάσει στο νησί αυτό περισσότερα από 15 καλοκαίρια !!!»

 

M.X  «Η Λέσβος είναι ένα νησί με απαράμιλλη ομορφιά , εξαιρετικό φαγητό από φρέσκα τοπικά προιόντα,  υπέροχες παραλίες , καταγάλανα νερά. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι με  ηρεμεί  και με χαλαρώνει και αλήθεια χαίρομαι πολύ που έρχομαι και πάλι εδώ για να  τραγουδήσουμε  σε ένα κοινό γεμάτο ζωντάνια που μας προσφέρει σε κάθε συναυλία ζεστασιά και αγάπη . Τι να πρωτοπεί  κανείς λοιπόν  για το Μόλυβο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του , την Ερεσό με τη χρυσή της  αμμουδιά  , το γραφικό Σίγρι με το Απολιθωμένο Δάσος , τον υδροβιότοπο της Καλλονής  τα νερά στον Αγιο Ισίδωρο  κοντά  στο Πλωμάρι, την πανέμορφη Αγιάσσο , τα κάστρα τα μουσεία και τα λιθόστρωτα δρομάκια που σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή  . Η Λέσβος είναι ένα νησί αγαπημένο που έχει διατηρήσει τη παραδοσιακή φιλοξενία  . Ας μην ξεχνάμε πως το ξεχώρισε ο Οδυσσέας Ελύτης ενώ  εδώ γεννήθηκαν ο Ηλίας Βενέζης ,ο Στρατής Μυριβίλης   η αρχαία  λυρική ποιήτρια Σαπφώ και ο ζωγράφος Θεόφιλος»

 


Γ.Σ Η Λέσβος έχει περάσει πάρα πολλά το τελευταία χρόνια, σεισμό, μεταναστευτικό, πλημμύρες κλτ ποιο το μήνυμα σας για τους κατοίκους της;

 

Α.Π «Ελπίζω στην άνθρωπο, στην ουσία , στην αλήθεια και στη ικανότητα του. Η ΛΕΣΒΟΣ παραμένει στις ανθρώπινες αξίες της έμπρακτα και είμαι σίγουρη οτι κάποια στιγμή όλα θα επανέλθουν σε μία κανονικότητα…. Οι κάτοικοι της είναι ένα υπέρτατο παράδειγμα αλτρουισμού , Πολιτισμού, δοτικότητας , ευαισθησίας και αγάπης προς τον πλησίον…. Σας αγαπώ πραγματικά!»

 

M.X «Η επόμενη ημέρα μετά  από κάθε δυσκολία μας κάνει πιο δυνατούς . Η ετοιμότητα να σχεδιάζουμε το  παρών  προγραμματίζοντας  ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να αποτελέσει την  απάντηση  για  να  ξεπερνάμε τα όποια εμπόδια μας  προκαλεί  το παρελθόν . Άρα κοιτάμε μπροστά  και προχωράμε . Αυτό  το ξέρουν καλά οι κάτοικοι  της Λέσβου.»


Γ.Σ Τι επιδιώκετε να μεταδώσετε μέσω της καλοκαιρινής σας περιοδείας

 

Α.Π «Να βγούµε καλπάζοντας απο το “µαύρο” …Υπάρχει ακόµα µέρος να συναντηθούµε όλοι µαζί και να πάρουµε τη ζωή απο την αρχή.»

 

M.X «Η  μουσική είναι ένα ταξίδι που προσφέρει  χαρά και συγκινήσεις. Αυτή την εποχή που τόσα γεγονότα βαραίνουν  την ψυχή μας θέλουμε να προσφέρουμε μέσα από την καρδιά μας  μια αγκαλιά τραγούδια , να αλλάξουμε τη διάθεσή σας βάζοντας  λίγο χρώμα  στο γκρίζο τοπίο που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα  στον καμβά της χώρας μας .»

 

Γ.Σ Κα Πρωτοψάλτη και κ. Χατζηγιάννη δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην αναφερθούμε και στην «τραγωδία» με τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις μεγάλες καταστροφές σε Εύβοια, Αττική, Αχαΐα, Ηλεία κτλ; Έχετε επηρεαστεί από αυτήν;

 

Α.Π «Ολα όσα είδαµε και νιώσαµε θα κάνουν πολύ χρόνο να ξεθωριάσουν. Δυστυχώς µας σκέπασε την ψυχή πάλι η στάχτη κι αυτο το καλοκαίρι. Το έζησα και γω πέρσυ στην Αττική , στη Κερατέα που όταν ήρθαν και µου είπαν εκκενώστε το σπίτι ….’Εσκασε σα βόµβα η φράση στο κεφάλι µου . Τι να πάρεις και τι να αφήσεις . Μόνο τα οικογενειακά κειµήλια και τα σκυλια…Αυτή η καταστροφή ξεπερναει τις ψυχικές αντοχές του ανθρώπου . Ολα όσα είδαµε είναι το µέλλον που καίγεται. Επόµενη µέρα δεν υπάρχει πια ΑΛΛΑ ΕΠΌΜΕΝΗ ΕΠΟΧΉ …Πρέπει να αλλάξουµε νοοτροπία . Πρέπει να προστατέψουµε το περιβάλλον ,να κριθούν αναδασωτέες οι περιοχές και ακοµα µετα απο 25 χρόνια όποιος πάει να χτίσει να συλλαμβάνεται ως υπαίτειος εμπρησμού. Πρέπει να γίνει πρόβλεψη για όλη την Ελλάδα. Το κράτος να δώσει µεγάλη και ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες ,να δημιουργηθούν δρόµοι στα δάση για προστασία, και οµάδες φύλαξης ,να αγοραστούν αεροπλάνα ,να αναβαθμιστούν τα εργαλεία , τα αυτοκίνητα και οι στολές των πυροσβεστών ,να εκσυχρονιστεί το σώµα για να µπορεί να αποδώσει ,να προσληφθουν αεροπόροι και άλλοι πυροσβέστες ,να καθαρίζονται µε νόµο τα χωράφια , να τιµωρούνται µε ισόβια οι εμπρηστές ,να ….. να…. να …… Το µέλλον βρίσκεται στο παραπέντε και εµεις µαζί του…»

 

M.X «Είναι οδυνηρό, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά η κλιματική αλλαγή, που δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά ένας υπαρκτός κίνδυνος, που πλέον συχνά δείχνει τις καταστροφικές του συνέπειες. Το δάσος δεν είναι μόνο δέντρα, είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα με ζώα  και οργανισμούς που αναπτύσσονται στην έκτασή του και το διατηρούν ζωντανό. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα φυσικής ομορφιάς και πνεύμονας πρασίνου έγιναν στάχτες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπους όμως θρηνήσαμε αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα .Και αυτό με θλίβει πολύ.»

Γ.Σ Ά. Πρωτοψάλτη και Μ. Χατζηγιάννης: Μια ωραία συνάντηση δύο αγαπημένων καλλιτεχνών από την οποία, μέσα στον χειμώνα που μας πέρασε, γεννήθηκε και ένα υπέροχο τραγούδι. Πώς προέκυψε αυτή η συνάντηση;

 

Α.Π «Μου έστειλε ένα τραγούδι του σε στίχους Σταύρου Σταύρου το “Νικητές Χαµένοι ΄ και έκανε κατ ευθείαν ρουά -µατ στη καρδιά µου. Ετσι απλά ξεκίνησε αυτη η συνεργασία . Τον Μιχάλη τον θαυµάζω γιατι είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχης µε αστείρευτο ταλέντο . Τον αγάπησα για το πάθος του στη µουσική αλλα κυρίως για την ψυχή του . Χαίροµαι ιδιαίτερα για αυτη τη συνεργασία και θα προσπαθήσουµε µεσα απο τα τραγούδια µας να ξεριζώσουµε τα αγκάθια της εποχής…»

 

M.X «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που το «Νικητές Χαμένοι»  σε στίχους του Σταύρου Σταύρου   και μουσική δική μου άγγιξε την καρδιά της κορυφαίας ερμηνεύτριας  Άλκηστης Πρωτοψάλτη η οποία ξεχωρίζει με το πάθος που τη διακρίνει  εδώ και δεκαετιες   στο μουσικό πεντάγραμμο . Το τραγούδι αυτό , ύμνος στην αγαπη και την συμπόνια,  άνοιξε το δρόμο για αυτή την υπέροχη συνεργασία. Ταυτόχρονα όμως δημιούργησε τις βάσεις για μια ξεχωριστή φιλία. Η  Άλκηστις είναι ένας μοναδικός άνθρωπος με δύναμη και συναίσθημα.»

Γ.Σ Περάσαμε (και περνάμε ακόμα) μια εξαιρετικά δύσκολη φάση με συνεχείς περιορισμούς, απαγορεύσεις και αποστάσεις για όλους μας. Τι πιστεύετε ότι κερδίσαμε και τι χάσαμε από αυτή την περίοδο;

 

Α.Π «Ηταν µια χρονιά φάντασµα . Ηταν µια χρονιά συγκινήσεων , απογοητεύσεων, αποφάσεων, σε ένα κλίµα αβεβαιότητας που κατα την γνώµη µου αυτό είναι το πιο σοβαρό γιατι σαρώνει ψυχές και σώµατα . Είµαι σαν άνθρωπος αισιόδοξη και πιστεύω οτι υπάρχει χαραµάδα φωτός. Τώρα µας δινεται η δυνατότητα να δουλέψουµε πιο σοφά και ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο παρα να κοιτάξουµε µπροστα ,ο καθένας µε τον τρόπο του…Όσο αφορα τις τέχνες και τον πολιτισµό το κράτος πρέπει να καταλάβει οτι πάντα θα είναι γενναίοι συνοδοιπόροι του ανθρώπου……»

M.X «Η περίοδος του κορωνοιου και τα αλλεπάλληλα lockdowns μας έκαναν να επαναπροσδιορίσουμε τους γύρω μας αλλά κυρίως τον ίδιο τον εαυτό μας. Θα έλεγα βρεθήκαμε μπροστά σε μία επανεκκίνηση στη ζωή μας . Υπήρχε δηλαδή ο χρόνος να ανασυγκροτηθούμε ταυτόχρονα όμως με την αγωνία της επόμενης ημέρας. Στον επαγγελματικό τομέα ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω καθως δεν μπορούσαμε  να επικοινωνήσουμε με το αγαπημένο μας κοινό. Συναυλίες ακυρώθηκαν, μουσικοί και γενικότερα ο χώρος του θεάματος έμεινε στο κενό, χωρίς δουλειά και προοπτική . Βέβαια συχνά στα δύσκολα έρχεται και η αναλαμπή  για κάτι καλύτερο. Ετσι λοιπόν  λοιπον  κι εμείς σε συνεργασία με την αγαπημένη μου και ταλαντούχα στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη φτιάξαμε το τελευταίο μας τραγούδι «Κανένας Μόνος» που από τη πρώτη στιγμή αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Όλα τα δύσκολα μπορούμε να τα περάσουμε  καλύτερα και λιγότερο επίπονα όταν είμαστε μαζί . Και αυτό είναι η ευχή μας, Κανένας Μόνος πια…»

Γ.Σ Κα Πρωτοψάλτη και κ Μ. Χατζηγιάννη σας ευχαριστούμε  θερμά για αυτήν την συνέντευξη, σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και μια μεγαλειώδη συναυλία στο στάδιο της Μυτιλήνης


Το «LesvosPost.com» είναι χορηγός Επικοινωνίας της μεγάλης συναυλίας του καλοκαιριού, «Μια αγκαλιά τραγούδια» στην Μυτιλήνη, που θα γίνει στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, το βράδυ της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021 ,στις 9:30μ.μ..