Κοκαΐνη από το Μαρούσι… στην Λέσβο μέσω Courier (PIC)


Μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών στo Μαρούσι Αττικής ταχυδρόμησε στην… στη Μυτιλήνη δέμα που περιείχαν χασίς και κοκαΐνη ένας 28χρονος Έλληνας με παραλήπτη έναν 25χρονο! Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους έπιασαν στα πράσα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε, σε εταιρεία ταχυμεταφορών στη Μυτιλήνη, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «KULLO», δέμα που περιείχε ναρκωτικά.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο πενθήμερο στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στη Μυτιλήνη και στο Μαρούσι Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 28 ετών, που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης τη στιγμή που παρέλαβε από την εταιρεία ταχυμεταφορών το προαναφερόμενο δέμα, που όπως διαπιστώθηκε περιείχε συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -79- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, το χρηματικό των -2.300- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, την αποστολή του επίμαχου δέματος είχε πραγματοποιήσει ο 28χρονος, από περιοχή της Αττικής. Ο τελευταίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 28χρονου στο Μαρούσι Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς),

το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ,

πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών και

πιστόλι τύπου ρέπλικα

 

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, η ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης προοριζόταν για διάθεση σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής, της προμήθειας, της μεταφοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.