Αλλοδαπός πέταξε σκύλο μέσα στην θάλασσα στο Μαυροβούνι- Σωτήρια επέμβαση από γυναικά και στρατιωτικό


Την Τετάρτη, 4/8/2021, και ώρα 18:30, οδηγός ΙΧ που περνούσε από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στο Μαυροβούνι Μυτιλήνης, είδε έναν αλλοδαπό άνδρα ο οποίος είχε μαζί του ένα μικρό κουταβάκι να το κλωτσά με δύναμη στέλνοντας το μέσα στην θάλασσα!

Η οδηγός του ΙΧ, παρότι είχε μέσα στο αυτοκίνητό της τα 2 ανήλικα παιδιά της, σταμάτησε αμέσως, έτρεξε στον αλλοδαπό, του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να βγάλει το κουτάβι από την θάλασσα -καθώς το μικρό ζώο δεν μπορούσε να βγει μόνο του και με βεβαιότητα θα πνιγόταν!

Αυτός το έκανε, εμφανώς ταραγμένος από το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός, λέγοντας ότι το κουτάβι είναι δικό του και να μην ασχολείται.

Η κυρία του ζήτησε να της δώσει το κουτάβι και αυτός αρνήθηκε. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή περνούσε κι ένας στρατιωτικός ο οποίος σταμάτησε και ήρθε προς βοήθεια της γυναίκας. Ο αλλοδαπός βλέποντας και τους δυο - που του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να τους δώσει το ζωάκι- τράπηκε σε φυγή μέσα στο χώρο του Κέντρου.

Η κυρία επικοινώνησε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης και κατόπιν προτροπής μας έκανε καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης.

Έτσι, χθες το πρωί, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

Πρόκειται για άνδρα Αφγανό νεαρής ηλικίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν το εν λόγω κουτάβι και ένα ακόμη θηλυκό.

Ο Αφγανός προσήχθη στο ΑΤ Μυτιλήνης όπου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου, ενώ και τα 2 κουταβάκια αφαιρέθηκαν και δόθηκαν στην ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης - και πλέον αναζητούνται φιλοξενίες/υιοθεσίες για να ζήσουν ασφαλή.