Η Λέσβος κοντά στους πυρόπληκτους- Που και ποιοι συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους


Το άρθρο θα ανανεώνεται με όλες τις νέες πρωτοβουλίες φορέων - συλλόγων

Με πληροφορίες lesvosnews.net

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου θέλοντας να εκφράσει την συμπαράσταση της στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών, καλεί τα μέλη του σωματείου μας και όλους τους εργαζομένους του νησιού μας να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) τα οποία θα παραδοθούν στα εργατικά σωματεία των περιοχών που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται, για να διανεμηθούν σε πυρόπληκτες οικογένειες.

            Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο (Δαβάκη και Βαλαωρίτου γωνία) το πρωί 11.00 με 12.00 και το απόγευμα 19.00 με 20.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22510 22734 – 6981651930.


 ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

Ύστερα από την έκκληση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού κέντρου, η Παλλεσβιακή ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ, καλεί τα μέλη της και όλους τους συνταξιούχους του νησιού μας να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους  πυρόπληκτους συναδέλφους μας των περιοχών που επλήγησαν, συμβάλλοντας και βοηθώντας στον βαθμό που μπορούμε στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Η αλληλεγγύη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης γιατί πιστεύουμε πως χωρίς αυτή τίποτα δεν πετυχαίνετε. Τα τρόφιμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο (Δαβάκη και Βαλαωρίτου γωνία) (καθημερινά, 11 με 12 το πρωί και 7 με 8 το απόγευμα), που με μέριμνά του θα στέλνονται σε εργατικά και συνταξιοδοτικά σωματεία των περιοχών που επλήγησαν.

 

Επίσης μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, για τους πληγέντες του νομού Ευβοίας μπορούν να καταθέτουν χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ευβοίας Αρ. Λογαριασμού 48800959909 Εθνική Τράπεζα, που θα τα διαθέσουν οργανωμένα για την αγορά αναγκαίων ειδών  πρώτης ανάγκης. 

Δήμος Μυτιλήνης

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, ζωοτροφές και οτιδήποτε κρίνει απαραίτητο. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του κοινωνικού παντοπωλείου (Αγίας Ειρήνης 10)  και στο κοινοτικό κατάστημα Μόριας από Δευτέρα 9/8 έως Παρασκευή 13/8, 8:00 με 13:00.

 

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

 

Τηλ. επικοινωνίας: 6944646848 Αλεξανδρή Δήμητρα, Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού

6907027141 Αργύρης Σιβρής, Κοινότητα Μόριας

 

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

 

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πυρόπληκτους κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Καλούμε τα σωματεία του νησιού μας και όλους τους εργαζομένους να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ) τα οποία θα παραδοθούν στα εργατικά σωματεία των περιοχών που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται, για να διανεμηθούν σε πυρόπληκτες οικογένειες.

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στο εργατικό κέντρο το πρωί 11.00 με 12.00 και το απόγευμα 19.00 με 20.00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22510 22734 - 6981651930

 

Δήμος Δυτικής Λέσβου

 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, όπως έπραξε και στο παρελθόν σε αντίστοιχες δοκιμασίες των συμπολιτών μας από όλη την Ελλάδα, αναλαμβάνει σήμερα την πρωτοβουλία για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ζωοτροφών για τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στην Αττική, στην Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Ανατολική Μάνη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Κατανάκη καλούν τους συνδημότες μας να συμπράξουν για το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προς υποστήριξη όλων αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται επί μία εβδομάδα από τον πύρινο εφιάλτη.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να προσφέρουν τις δωρεές τους στα γραφεία των κοινοτήτων τους και οι κάτοικοι της Καλλονής στη Διεύθυνση Πολιτισμού, στο κεντρικό κτήριο του Δήμου απέναντι από τη Μητρόπολη.

Αφού συγκεντρωθούν τα αγαθά, ενδεχομένως και εκείνα που συγκεντρώνουν ήδη Σύλλογοι ή άλλοι φορείς στη Δυτική Λέσβο, ο Δήμος θα φροντίσει να τα συγκεντρώσει όλα για να τα προωθήσει εν συνεχεία στους πληττόμενους Δήμους από τις πυρκαγιές.

Για περισσότερες πληροφορίες το τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (22533-50510) λειτουργεί καθημερινά.

 

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

 

Η μεγάλη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, των δασών και της πανίδας, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής συνεχίζεται. Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε δεκάδες περιοχές της χώρας δίνουν όλες τους τις δυνάμεις σ' έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα της τελευταίας στιγμής, αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις λογαριάζουν τις ανάγκες προστασίας και αποκατάστασης της λαϊκής περιουσίας, του φυσικού περιβάλλοντος με τη λογική του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εκφράζει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στις πυρόπληκτες γυναίκες, στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που δοκιμάζονται σκληρά, για να μπορέσουν όλοι όσους έπληξε η πυρκαγιά, γυναίκες και άντρες, μαζί με τα παιδιά τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, να ξαναποκτήσουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους, να νικήσουν το φόβο τους για το αύριο, να μπουν ξανά στο συλλογικό αγώνα για δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις, για καλύτερη ζωή.

Από αύριο Τρίτη 10-8-2021 έως και Παρασκευή 13-8-2021 και ώρες 11-12 το πρωί και 7-8 το απόγευμα συγκεντρώνουμε στα γραφεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (Βαλαωρίτου και Δαβάκη στη Χρυσομαλλούσα, τηλ. 2251028861) είδη πρώτης ανάγκης: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. χαρτιά υγείας, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σερβιέτες, πάνες μιας χρήσης) κ.λ.π., ώστε να φτάσουν και να παραδοθούν άμεσα στους πυρόπληκτους.

 

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης (Μυτιλήνη)

 

Το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επιχειρούντων και στη συνέχεια των πληγέντων σε όλα τα ενεργά μέτωπα.

Tα είδη που συλλέγουμε είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα εξής:

• Οφθαλμικές σταγόνες

• Μάσκες FFP2 ή KN95

• Ισοτονικά Ηλεκτρολύτες

• Γάντια

• Παυσίπονα

• Ξηρά τροφή (όχι γυάλινες συσκευασίες)

Μπορείτε να φέρνετε τα είδη πρώτης ανάγκης στην Εστία των Οδηγών (Κουντουριώτη 1, Υπόγειο Περιφέρειας Β. Αιγαίου)

Την Δευτέρα και Τρίτη από τις 11:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.

*Τα είδη πρόκειται να αποστέλλονται σε τακτά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Δικτύου Πολιτικής Προστασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

 

Παναθηναϊκός ΘΥΡΑ 13 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Την Τρίτη (10/8)  και μέχρι Παρασκευή (13/8) το κλαμπ θα είναι ανοιχτό από τις 18:30 για την περισυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, γάζες κτλπ) για τους πυρόπληκτους.

Χίου 3 - πλησίον πλατείας Σαπφούς - Μυτιλήνη

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΥΡΑ 13

 

Πρόσκοποι Λέσβου

 

Το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας  συγκεντρώνει σήμερα Δευτέρα 9 και αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ τα παρακάτω υλικά: Αλοιφές εγκαυμάτων και ενυδατικές αλοιφές, φυσιολογικούς ορούς, φυσιολογικά δάκρυα και κολλύρια ματιών, μάσκες προσώπου και ξηρά τροφή (μπάρες δημητριακών, κράκερς και μπισκότα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραδίδουν όποια από τα παραπάνω υλικά μπορούν στο κατάστημα «Επιλογές 1912» του Στρατή Βατή στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου.

Ας σημειωθεί ότι ήδη από την περασμένη Πέμπτη οι Πρόσκοποι της Λέσβου απέστειλαν  τέσσερα μεγάλα κιβώτια με φαρμακευτικό υλικό για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούν στα μέτωπα των δασικών πυρκαγιών καθώς επίσης και ισοθερμικές τσάντες και ατομικές τσάντες ασφαλούς μεταφοράς φαγητού και νερού.

«Υιοθεσία» πυρόπληκτων μαθητών

Τέλος να αναφέρουμε ότι τα τρία προσκοπικά Συστήματα της Λέσβου «υιοθετούν» τους 40 πυρόπληκτους μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Αγίας Άννας και της Κερασιάς στη βόρεια Εύβοια, προκειμένου να έχουν όλοι σχολικές τσάντες και ότι άλλο χρειάζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΑΚΚΕ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

 

Η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, σε ανταπόκριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια και μετά από επικοινωνία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον προσδιορισμό των αναγκών, ενημερώνει τους κατοίκους της Λέσβου πως θα συγκεντρωθούν τα παρακάτω είδη προς αποστολή στους πυρόπληκτους στα κεντρικά γραφεία μας 1ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης Λουτρών (στο ισόγειο).

Ώρες λειτουργίας, 09:00 ως και 16:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2251045577 (εσωτ.3)

Όλα τα είδη θα αποσταλούν άμεσα στην Περιφέρεια Στερεά Ελλάδος (Λ.Χαΐνα 93).

ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
1. ΧΥΜΟΙ
2. ENERGY DRINKS
3. ΝΕΡΑ
4. ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
5. ΠΑΣΤΕΛΙΑ
6. ΚΡΟΥΑΣΑΝ
7. ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ
8. ΜΕΛΙ/ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ/MERENDA
9. ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
10. ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
1. ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ
2. ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ
3. ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ
4. ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
5. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΟΛΛΥΡΙΑ
6. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ/ΕΝΔΥΔΑΤΙΚΑ ΚΟΛΛΥΡΙΑ
7. PULVO
8. ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
9. ΚΡΕΜΕΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ
10. ΕΠΙΔΕΣΜΟΙ
11. ΓΑΖΕΣ
12. ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
1. ΠΙΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ
2. ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
1. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ
2. ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
1. ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ/ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ
2. ΣΑΜΠΟΥΑΝ/ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
3. ΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑ
4. ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
5. ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
6. ΧΑΡΤΙΚΑ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. ΦΑΚΟΙ/ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ