Παρέμβαση και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ στην Λαγκαδα


Δελτίο Τύπου

 

Με ευκαιρία της εισόδου στην δεύτερη χρονιά από την έναρξη του έργου στην περιοχή της Αλυσίδας, Λαζαρέτο και της Λαγκάδας έχουν διαπιστωθεί τα ακόλουθα θέματα:

• Το έργο έχει αυτή τη στιγμή 3 μήνες καθυστέρηση με βάση το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε ο εργολάβος και η οποία δημιουργήθηκε από τα αρχαιολογικά ευρήματα στην αλυσίδα αλλά και ενός δικτύου του ΟΤΕ, στην αρχή του έργου.

 • Οι διπλές βάρδιες και η εργασία το Σάββατο που αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα είναι πολύ αόριστα και γενικόλογα.

• Οι διπλές βάρδιες πρέπει να προκύψουν από συνεννόηση με την αρχαιολογία η οποία εποπτεύει τις εκσκαφές ώστε να δουλεύει περισσότερες ώρες (αντί για 7:00-15:00) και επίσης το Σάββατο ώστε να είναι δυνατές οι εκσκαφές.

 • Επίσης πρέπει να πάρουν άδεια από την αστυνομία για εργασία σε ώρες κοινής ησυχίας.

 

Οι ερωτήσεις που απορρέουν είναι συγκεκριμένες και χρήζουν άμεσης απάντησης:

1. Ποιες ενέργειες έχει κάνει η ΔΕΥΑΛ ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των εργασιών και να ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα;

2. Πως προγραμματίζει η ΔΕΥΑΛ να καλύψει την καθυστέρηση του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα;

3. Έχει ευθύνη ο εργολάβος για τις καθυστερήσεις και αν ναι, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ρήτρες;

4. Θα πρέπει ο Δήμος να συστήσει μια επιτροπή ώστε να μελετήσει την αποζημίωση ανά περίπτωση, με βάση τη διάρκεια και το πόσο εμποδίζεται η πρόσβαση στα μαγαζιά;

Περιμένουμε τις ενέργειες του Δήμου Μυτιλήνης και της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ για το σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης μας, σε μια περιοχή όπου ζουν και εργάζονται εκατοντάδες συμπολίτες μας και επιθυμούν την περαίωση των εργασιών στο συντομότερο δυνατό χρόνο, σε ένα ομολογουμένως αναγκαίο έργο της πόλης μας.