Στον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη Παπαδόπουλος και Καραθανασης


Την Πέμπτη 29/07/2021, μετέβησαν εκτάκτως στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ. κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Καραθανάσης Γεώργιος, προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη,  στο πλαίσιο της υλοποίησης του αιτήματος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021.

Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Υ.Ε.Ν. κ. Πλακιωτάκη, του εξέθεσαν την αναγκαιότητα άμεσης  υλοποίησης  του σχετικού αιτήματος της Διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Λ., για την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Π.Δ.Ε. 2021.

 Επίσης, συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν  το Δ.Λ.Τ.Λ. και  αναφέρθηκαν στην πλήρη ικανοποίηση του Κ.Λ. Μυτιλήνης και των Λιμενικών Σταθμών, για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, από το Λιμενικό Ταμείο, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν οι άνδρες του Λ.Σ., σε καθημερινή βάση.

Στην συνέχεια, ο κ. Υπουργός, αφού τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και την προσφορά του Δ.Λ.Τ.Λ. στην υλικοτεχνική υποδομή του, για την καλύτερη εκτέλεση του έργου των Λιμενικών Αρχών,   υπεσχέθη ότι θα μεριμνήσει  για την άμεση υλοποίηση των προς ένταξη έργων μας στο Π.Δ.Ε. 2021, καθώς επίσης και στην επίλυση των διαφόρων θεμάτων που του έθεσαν.

Τελειώνοντας  πρότειναν  στον κ. Υπουργό, να επισκεφθεί  το Νησί  μας, προκειμένου να έχει μία καλύτερη άποψη σχετικά με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων στα διάφορα λιμάνια του Νησιού μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει σύντομα.

Επίσης, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, επισκέφθηκαν  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το θέμα που έχει προκύψει  στο λιμάνι του Σιγρίου,  σχετικά με την καθυστέρηση που παρουσιάζεται κατά τον απόπλου του Επιβατικού πλοίου της γραμμής, καθότι το συγκεκριμένο λιμάνι ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.