«Αυτά συμβαίνουν στη Θερμή εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου……»


Η στήλη των πολιτών της Λέσβου στο LesvosPost. Η φωνή των αναγνωστών..

 

«Κύριε Διευθυντά

Εικόνες παρακμής και παραμέλησης συναντάμε το φετινό καλοκαίρι στην κεντρική αγορά της Λουτρόπολης Θερμής.

Μάλιστα εδώ και 15 περίπου ημέρες, εν μεσω καλοκαιρινής περιόδου, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ιδιοκτήτης κλειστού παραδοσιακού καφενείου, απαγορεύει! να κάθονται μπροστά στο κλειστό χώρο του καταστήματος, αποτρέποντας τους υπόλοιπους επιχειρηματίες με αυτό τον τρόπο να αξιοποιήσουν τον δημόσιο χώρο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, για την επέκταση των τραπεζοκαθισματων τούς.

Η δικαιολογία του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη για τις κόκκινες απαγορευτικές κορδέλες, ήταν όταν ερωτήθηκε από τους υπόλοιπους για αυτή του την ενέργεια, πως ήθελε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα από πτώση υλικών του κτιρίου. Τόσο οι κάτοικοι της Θέρμης, όσο και οι επιχειρηματίες, διερωτόμαστε ποιος έδωσε την άδεια στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, εφόσον δεν έχει προσκομιστεί σχετική γνωμάτευση από την πολεοδομία ούτε ήρθε κάποιο κλιμάκιο για αυτοψία του κτιρίου, ώστε να πραγματοποιήσει αυτή την ενέργεια

Και στην τελική, αν όντος υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κτήριο και αν εγκυμονεί κινδύνους, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές με προειδοποιήσεις και ειδικές σημάνσεις και όχι κάποιος ιδιώτης.

Από κει και πέρα, ο οποίος επιχειρηματίας αναπτύξει σε αυτό το σημείο τραπεζοκαθίσματα, θα έχει και την ευθύνη.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν έχει δικαίωμα κάποιος ιδιώτης να απαγορεύει την στάση η την διέλευση σε δημόσιο χώρο η δρόμο από την στιγμή που αυτό το τμήμα δεν αποτελεί νόμιμα περιουσία ή προέκταση της επιχείρησης του. Με τέτοιες εικόνες, έχουμε και απατήσεις για τουρισμό, εν τέλει με τί αξιώσεις και προϋποθέσεις θα μπορούσε στη Λέσβος να επέλθει τουριστική ανάπτυξη; όταν ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες του νησιού, με τις ενέργειες τους, επιζητούν το αντίθετο

Υγ. Σε μια χώρα, μια πόλη, ακόμη και ένα χωριό... η ανάπτυξη όπως και η παρακμή είναι απόρροια των πολιτών κυρίως και έπειτα της Κυβέρνησης.»



Ø  H «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ» στο LesvosPost.com.....


Στην ενότητα
 «ΦΩΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ», αναρτούνται οι καταγγελίες, τα παράπονα και οι απόψεις σας.

Έχετε την δυνατότητα να μας αποστέλλετε ή να διαβάζετε σε καθημερινή βάση όλα όσα πέρνα ο Λεσβιακός λαός και όχι μονό..,.

Δυναμώστε την φωνή σας, μέσα από το μοναδικό SITE στην Λέσβο που ανήκει στον πολίτη.

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail: lesvospost@gmail.com.

(Υ.Γ Οι καταγγελίες να είναι επώνυμες, δεν θα δεχόμαστε μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο η μηνύματα που να φωτογραφίζουν κάποιον με ονοματεπώνυμο)

Μπείτε και εσείς στην παρέα μας!!!

Facebook page 

Facebook group