Στην Ελλάδα υπερσύγχρονο αμερικανικό αεροπλάνο των ΗΠΑ για αναζωπυρώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι ΗΠΑ στέλνουν για βοήθεια στην Ελλάδα το αεροπλάνο 8P Poseidon, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις πυρκαγιές, όπως έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

Θετική ήταν η ανταπόκριση των ΗΠΑ στο αίτημα της Ελλάδα για αποστολή βοήθειας, την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια εκκενώνεται η Λίμνη. Όπως έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ελλάδα ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και αεροπορικής επιτήρησης, το P-8 Poseidon, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τις δασικές πυρκαγιές.

Την αποδέσμευση του συγκεκριμένου αεροπλάνου, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του παγκοσμίως, πραγματοποίησε το Ναυτικό Σκέλος της Διοίκησης Δυνάμεων Ευρώπης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (U.S. European Command) και συγκεκριμένα η Διοίκηση ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης (U.S. Naval Forces Europe).

 

Τζέφρι Πάιατ για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα - Οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια

Την ανακοίνωση για την αποστολή του P-8 Poseidon στην Ελλάδα έκανε ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για μια «τρομακτική κατάσταση», αναφερόμενος στις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη χώρα, έχουν καταγραφεί από δορυφόρο της NASA.