«Θωρακίζονται» τα σύνορα υπό τον φόβο προσφυγικών ροών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Καμπανάκι για ακόμα πιο σχολαστική φύλαξη των συνόρων ήχησε στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιθεώρησαν κάθε σημείο στην περιοχή.

Οι υπουργοί είδαν το φράκτη σε διάφορα σημεία, ενώ μαζί τους ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας ενημερώθηκαν πως μέσω συστήματος με κάμερες παρακολουθείται κάθε κίνηση στην τουρκική πλευρά.

Πέρα από κάμερες χρησιμοποιούνται και drones. Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοίδης πήγαν στο Φυλάκιο στη Γέφυρα Κήπων, στο Φυλάκιο Πέταλου Πέπλου και επιθεώρησαν το φράκτη στις Φέρες.

«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα» σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε: «Η Ελλάδα συνεχίζει να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε δυνητική ή υπαρκτή απειλή ασφάλειας».

 

«Παζάρι» με τους Ταλιμπάν

Παζάρι με το μέλλον των προσφύγων από το Αφγανιστάν κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ ήδη διαπραγματεύεται με τους Ταλιμπάν, ισχυρίζεται ότι θα μιλήσει μαζί τους αν του χτυπήσουν την πόρτα του και ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα σφραγίσει τα σύνορά του και θα στείλει πίσω παράτυπους μετανάστες.

«Η Τουρκία δεν έχει καθήκον, ούτε ευθύνη, ούτε υποχρέωση να είναι η αποθήκη μεταναστών της Ευρώπης» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η πρόθεσή του να εργαλειοποιήσει ανθρώπους είναι έκδηλη, όταν ήδη από τις αρχές του χρόνου υπολογίζεται πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αφγανοί έχουν φύγει από τη χώρα τους και μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται αύξηση των προσφυγικών ροών.