Πύρινος όλεθρος παντού: Καίγονται σπίτια και στις Αφίδνες (ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και τραγική. Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών» λέει μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

«Ζητάμε εδώ και μια ωρα πυροσβεστικά και υδροφόρες. Η φωτιά θα κάψει το χωριό των Αφιδνών. Έχουμε εκκενώσει τα χωριά», τονίζει ο δήμαρχος.

«Ζητάμε δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες. Θέλουμε πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κιούρκα, καίγεται όλη η περιοχή», κατέληξε ο δήμαρχος, κάνοντας έκκληση.

Πύρινος όλεθρος στην Αττική. Η φωτιά μαίνεται. Μετά τη Δροσοπηγή, το Κρυονέρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, πέρασε την Εθνική Οδό και πλέον βρίσκεται στις Αφίδνες. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας των Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Γιάννη Μιχελάκη και Στεφανίας Κασίμη, η "κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κόλαση. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να την περιγράψει". Σύμφωνα με τον ίδιο, καίγονται σπίτια στις οδούς Ολύμπου και Πίνδου ενώ στον κάμπο, στη Ρέρα στον σταθμό η φωτιά έχει περάσει στην Εθνική. Όπως τόνισε "είμαστε ανοχύρωτο χωριό, καθώς δεν υπάρχει πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή". Ο κ. Θεοδωρακόπουλος απηύθυνε δραματική έκκληση να σταλούν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο οι δικές τους υδροφόρες και οι εθελοντές".