Αλλάζει..η προκυμαία Μυτιλήνης- Ενημερώθηκαν οι φορείς για την ολική ανάπλαση Προκυμαίας και Πλατείας Σαπφούς


Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης, ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Χρονοδιάγραμμα και φάσεις εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση Προκυμαίας και Πλατείας Σαπφούς"», αφού τον επόμενο μήνα πρόκειται να ανακοινωθεί η δημοπράτησή του.

Στη συνάντηση αυτή, εκτός υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν προσκεκλημένοι εκπρόσωποι φορέων που θα είναι δυνητικά χρήστες του έργου και των οποίων οι επιχειρήσεις ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα κατά την εκτέλεση του

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν: οι κ. κ. Πλακωτάρης Γιώργος (Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), Ελένη Πετρέλλη (Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης), Βαγγέλης Μυρσινιάς (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου), Στρατής Μανωλακέλλης (Πρόεδρος του ΤΕΕ Β. Αιγαίου), Παναγιώτης Χατζηκυριάκος (Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων), Κώστας Νέστορας (Πρόεδρος Επαγγελματιών Ταξί), Γιάννης Μουτζούρης (Αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου), Νίκος Γιαννάκας (Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ).

Στους συμμετέχοντες, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής και ο Προϊστάμενος των Κτηριακών Υποδομών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, έδωσαν λεπτομέρειες και απαντήσεις για την τρόπο, τον χρόνο και τις φάσεις εκτέλεσης του σημαντικότατου για την πόλη της Μυτιλήνης αυτού έργου.

Ο κ. Πλακωτάρης, εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής, έθεσε εκ νέου τα χρονικά όρια υλοποίησης του έργου και εξήρε την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα των στελεχών των Υπηρεσιών (Προγραμματισμού και Τεχνικών) του Δήμου Μυτιλήνης, τα στελέχη των οποίων συμμετείχαν στη συνάντηση.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι υπερθεμάτισαν τις προτάσεις του Δήμου και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου.

Η Δημοτική Αρχή, αφού κατέγραψε τις επισημάνσεις των φορέων, διαβεβαίωσε ότι κατά την υλοποίηση του έργου θα συνεργαστεί απόλυτα με την τοπική Κοινότητα και τους φορείς.