Φωτιές – Σωτήρια η βοήθεια από το εξωτερικό – Ρωσία, Γαλλία, Ρουμανία ρίχτηκαν στη μάχη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Σημαντική ήταν η βοήθεια που έλαβε η χώρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών, από χώρες της ΕΕ.

Ο ρωσικός γίγαντας. Τα τιτάνια βομβαρδιστικά νερού Ιλιούσιν 76 είναι εδώ και ήδη επιχειρούν στην Πελοπόννησο. Έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως τμήμα της ρωσικής βοήθειας.

Ξεχωρίζει αναμφίβολα η βοήθεια που έχει στείλει η Γαλλία, καθώς παραθέτει στα μέτωπα 3 αεροσκάφη Καναντέρ, 241 πυροσβέστες και διασώστες, 61 οχήματα και ένα αεροσκάφος μπίτσκραφτ που η Αθήνα χρησιμοποίησε για εναέρια χαρτογράφηση και συντονισμό και η Ρωσία με δύο γιγαντιαία Ιλιούσιν 76 που μπορούν να μεταφέρουν και να ρίξουν μέχρι και 44 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υγρού καθώς και δύο ελικόπτερα Μιλ Μι 8.

 

Συμπολεμιστές στη φωτιά

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων πυροσβεστών έλαβαν οι 108 Ρουμάνοι που ρίχτηκαν στη μάχη με μεγάλο σθένος και επαγγελματισμό.

Από τη συνεργασία, έγινε viral φωτογραφία στην οποία Έλληνας πυροσβέστης θέλοντας να ευχαριστήσει τον Ρουμάνο συνάδελφό του, του χάρισε το επίρραμα της στολής του με την Ελληνική σημαία.

Πολύ καλή εντύπωση επίσης έχουν αφήσει ήδη οι 75 Σλοβάκοι με τα 46 οχήματά τους, οι οποίοι με του που έφτασαν την ίδια μέρα ρίχτηκαν στη μάχη

Συνολικά, από το εξωτερικό συνδράμουν στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που κατακαίνε σε Εύβοια και Πελοπόννησο 21 εναέρια μέσα, 1.268 πυροσβέστες και 250 οχήματα.