Δημοπρατούνται οι δρόμοι Άγρα-Χιδηρα, Σκουτάρος – Τσιχράντα.. και νέο γήπεδο στην Άγρα


Συνεχίζεται το πρόγραμμα δημοπρασιών του Δήμου και στις 14 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για άλλα τρία σημαντικά έργα για τη Δυτική Λέσβο.

 

Ειδικότερα δημοπρατείται:

το έργο του δρόμου Άγρα – Χίδηρα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ εκ των οποίων οι 950.000 ευρώ καλύπτονται από χρηματοδότηση του ΠΔΕ της Περιφέρειας και το υπόλοιπο από πόρους του Δήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος είχε ολοκληρώσει τη μελέτη και είχε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί το έργο.

το έργο του δρόμου Σκουτάρος – Τσιχράντα συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Ένα έργο που θα διευκολύνει μεταξύ άλλων την πρόσβαση των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στις εκμεταλλεύσεις τους.

το έργο για την κατασκευή γηπέδου στην Άγρα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Η κατασκευή γηπέδου ήταν πάγιο αίτημα ετών για τους κατοίκους του χωριού.

«Η δημοπράτηση του δρόμου Άγρα Χίδηρα και Σκουτάρου – Τσιχράντας σε συνδυασμό με την αντίστοιχη του δρόμου της Κρεμαστής και του Παλιού, είναι στην κατεύθυνση του να δώσουμε οριστική λύση για την ομαλή πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας στις εκμεταλλεύσεις τους. Φτιάχνουμε ήδη λοιπόν τέσσερις βασικούς αγροτικούς οδικούς άξονες και στόχος μας είναι ο αριθμός αυτός σύντομα να είναι διψήφιος», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.