Κορωνοϊός - Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα κρούσματα στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Οι ειδικοί φοβούνται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με μέσο όρο ημερησίως τις 4.000, ενώ τα χειρότερα είναι μπροστά προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι, με την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές.

Το 3ο χειρότερο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε χθες στη χώρα μας.

Πριν από 7 ημέρες στις 10 Αυγούστου οι ημερήσιες μολύνσεις είχαν φτάσει τις 4.181 και 4,5 μήνες πριν στις 30 Μαρτίου, εν μέσω γενικού lockdown οι μολύνσεις από κορωνοιο ήταν 4.340.

 

Ανεμβολίαστοι οι μισοί Έλληνες

Ανεμβολίαστοι και αδειούχοι τρομάζουν τους επιστήμονες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο μισός πληθυσμός της χώρας παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παρά την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» παραμένει ανεμβολίαστος.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι μέχρι στιγμής 5.543.737 πολίτες. Ραγδαία πτώση όμως σημειώθηκε και στα ραντεβού εμβολιασμού. Από τις 110.000 που ήταν τον Ιούνιο τα ημερήσια ραντεβού, έπεσαν στις 23.000 την περασμένη εβδομάδα.

Φόβο και ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει το φθινόπωρο εξέφρασε μιλώντας στα «Νέα» η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα. «Φυσικά είμαστε ανήσυχοι και νομίζω ότι τα προβλήματα θα τα δούμε από φθινόπωρο» υπογράμμισε.

Μέσα σε ένα μηνα διπλασιάστηκε το ποσοστό των ασθενών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν, ενώ αύξηση καταγράφηκε και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Στις 28 Ιουλίου οι διασωληνωμένοι ήταν 144, μετά από 10 μερες στις 7 Αυγούστου 198 και χθες 20 μέρες αργότερα 258.

Με αυτά τα δεδομένα η επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται ανέφικτη καθώς το πολυπόθητο τείχος ανοσίας είναι ακόμη πολύ μακριά.