Σαρωτικές αλλαγές- Τέλος ο Α. Στεφανης από το υπουργείο Άμυνας- Τέλος και οι Χρυσοχοΐδης, Θεοχάρης- Υφ. Άμυνας ο Χαρδαλιας


Ο ανασχηματισμός έγινε και την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δημιουργήθηκε υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Ναύαρχο εν αποστρατεία, Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή. Παραμένει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Την Πέμπτη 02/09/2021 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση. 

Σήμερα η ορκομωσία των νέων υπουργών στις 16.00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που αποφασίστηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Συστήνεται υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (συμπεριλαμβανομένης της Πυροσβεστικής) με υπουργό τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργό Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετακινείται στο υπουργείο Άμυνας ως υφυπουργός.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού στη θέση του Χάρη Θεοχάρη και υπουργός Υγείας τοποθετείται ο Θάνος Πλεύρης. Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τοποθετείται η γιατρός και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Μίνα Γκάγκα.

Υφυπουργός Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου. Υφυπουργός Μεταφορών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Το υπουργικό συμβούλιο με την νέα σύνθεση θα συνεδριάσει την Πέμπτη.